Tavasszal menj mediterrán szigetekre, ha jót akarsz

Kikapcsolódásra vágysz, homokos tengerpartra, pálmafákra és melegre? Indulj áprilisban nyaralni. Ezeken a mediterrán szigeteken biztosan elkerülöd a tömeget is.

Már most rád férne a nyaralás? Ne várj júliusig, indulj most, hogy elkerüld a tömeget, a hőséget és a turistákat célzó csillagászati árakat. Az Independent összegyűjtötte, hogy melyik mediterrán szigeteket érdemes már tavasszal meglátogatnod.

Szicília
SzicíliaShutterstock

A mediterrán térség már áprilisban éledezni kezd. Szicília, Kréta és Mallorca tökéletes úti célok lehetnek, hogy kipihend a hétköznapok fáradalmait. Szicília és Kréta Olaszország és Görögország legnagyobb szigetei, mindkettőt áthatja a történelem szelleme, csodálatos partok szegélyezik és gyönyörű városok, falvak tarkítják. Mallorca, a legnagyobb Baleár sziget elmarad riválisai mögött: Kréta kétszer, Szicília pedig hétszer nagyobb nála.

Az Independent újságírója a Twitteren kérdezett utána, hogy az internet népe melyik mediterrán szigetet szavazza meg a legnépszerűbb tavaszi célpontnak.

Mallorca
MallorcaShutterstock

Az első tizenkét legkedveltebb úti cél közül Görögország, Olaszország és Spanyolország mindegyike három szigettel képviselteti magát. Mallorca került az első helyre, 50 százalékkal több szavazatot kapott, mint a második helyezett, a tőle egy kompútnyira található Menorca. Kréta a harmadik helyen végzett, majd követte Málta és Korzika. Szicília a hatodik helyre került Ciprus, Olaszország Ischia és Szardínia előtt. A tizenkettedik Ibiza lett. Meglepő, hogy Szantorini egyetlen jelölést kapott, Míkonosz pedig egyet sem.

Kréta
KrétaShutterstock

Érkezett szavazat egy másik olasz szigetre, Monte Isolára is, ami bár gyönyörű, nem teljesen felel meg a feltételeknek, ugyanis az Észak-Olaszországi Iseói-tó közepén található. A Chiavari nevű olasz település is feltévedt a listára, amit elszigeteltsége tett elfogadhatóvá a versenyben, ennek ellenére rengeteg szabadidős tevékenységre van lehetőséged: síelhetsz, shoppingolhatsz, golfozhatsz, túrázhatsz vagy akár bort is kóstolhatsz. Csak lehetőleg ne mindet egyszerre.

Oszd meg másokkal is!
Mustra