Szakadj ki a városból: 5+1 tippet adunk egy jó kis piknikhez

Fogd a családot, a barátokat és a piknikkosarat, hagyd magad mögött a zsúfolt belvárost! Mutatjuk a legjobb piknikező helyeket.

Végre rendes tavasz van, ilyenkor mindenki a szabadba vágyik, ahol élvezhetjük a csendet, a friss levegőt és napot. Budapesten sem kihívás ilyen helyet találni, de azért megosztjuk veled a Mall.hu tippjeit, hogy könnyen rátalálhass egy nyugodt rétre, ahol végre kikapcsolhatsz. Pakold be a sárkányt, labdát és egy kis elemózsiát!

Hűvösvölgyi Nagy-rét

Kapd a nyakadba a családot, barátokat, és irány a II. kerületi Nagy-rét. A hatalmas zöldterületen reptethetsz sárkányt, elkirándulhatsz a hárs-hegyi kilátóhoz vagy mehetsz egy kört a Gyermekvasúttal is.

Megközelítés: Az 56, az 56A, az 59B és a 61-es villamosok hűvösvölgyi végállomásától a kék jelzésen közelítsd meg a rétet, innen mindössze 10 perc séta a Nagy-rét. Vagy menj tovább a 63-as busszal négy megállót a rét másik feléig.

Sunday #trip #autumn #forest #hűvösvölgy #huvosvolgyinagyret

Papp Gabi (@pappgabi_pg) által megosztott bejegyzés,

Árpád-kilátó

Ha szeretsz kirándulni és sütögetni, akkor a 376 méter magas, a Látó-hegy délkeleti részén található Árpád-kilátót vedd célba. Körülötte letelepedhetsz a fa padokra, és igénybe veheted a tűzrakóhelyeket. Ráadásul a falatozás közben gyönyörködhetsz a lenyűgöző kilátásban is.

Megközelítés: Legkönnyebben a 11-es busz végállomásától a zöld sáv és a zöld körjáratú jelzéseket követve juthatsz fel a kilátóig. Fenyőgyöngyétől a 65-ös éa 65A buszok megállójától, Hűvösvölgytől pedig az országos kék jelzésen közelítheted meg.

#myride💜 #mybike #specializedrhyme #arpadkilato

Kinga Magyar (@magyarkingu) által megosztott bejegyzés,

Halmi-erdő

A 250 hektáron elterülő Halmi-erdő parkerdei berendezése tavaly újult meg, ezért tökéletes helyszín, ha csak lazítani szeretnél egy kicsit a természetben. A Szálfa utcai pihenőhely például fedett, így egy kis eső sem riaszthat el a piknikezéstől.

Megközelítés: Kőbánya-Kispest metróállomásától a 282A busszal, vagy a Ferihegy Vasútállomásról induló 266-os busszal vedd célba. Mindkét esetben az Alacskai úti lakótelepnél kell leszállnod.

🌳🌳

Dóra Kiss (@kissdori) által megosztott bejegyzés,

Farkas-erdő

A IV. kerületi káposztásmegyeri helyszín is remek, ha a családdal hétvégi pikniket tervezel. A Farkas-erdőben használhatod a tűzrakóhelyeket és letelepedhetsz a fapadokra .

Megközelítés: A Farkas-erdő északi oldalát a 30-as és a 122-es, a délit pedig a 126, a 126A és a 296-os buszokkal tudod megközelíteni, de nem messze áll meg a 14-es jelzésű villamos is, ami az M3-as metró felújítása alatt 14M jelzést kapott.

🌲🌳🌿#forest #farkaserdő

Áron Kastaly (@lifeisatrip_soenjoytheride) által megosztott bejegyzés,

Akácfa utcai kiserdő

Csepel Dunával körbeölelt zöld kis menedéke az Akácfa utcai kiserdő, amit a közelmúltban újítottak fel. Itt is találhatsz fedett pihenőhelyeket, ha nem szeretnéd az esőre bízni a családi hétvége kimenetelét.

Megközelítés: A 7-es Hévvel Csepel irányában, majd onnan a 159-es busszal közelítheted meg, amiről a Csikó sétány megállóban kell leszállnod, innen 5 perc sétára találhatod a kiserdőt.

Morning walk. #floki #mydog #dog #dogsofinstagram #dogstagram #csepel #akacfautca #akacfautcaikiserdo

Kriszta Arányi (@artofkaa) által megosztott bejegyzés,

Makkosmária

Makkosmária Budapest és Budakeszi határán fekszik, az erdőn átvágva juthatsz el a kirándulóhelyre. Leterítheted a piknikplédet a réten, de ha beborulna a 20 fős fedett terület alá is bemenekülhetsz.

Megközelítés: Makkosmáriára jelzett erdei sétautak vezetnek Budakesziről, Csillebércről, Virágvölgyből, Normafáról és a János-hegyről. A Széll Kálmán térig közlekezdő 22-es buszt innen Budakeszi nyaraló- és villanegyedén áthaladva közelítheted meg.

🐤🌳🌿🏵☀️🚶‍♀️ #makkosmária #beautyofnature #naturelover #sunday

Ivett Lakos (@ivett_lakos) által megosztott bejegyzés,

Fontos!

Tüzet csak a kijelölt tűzgyújtóhelyeken rakhatsz, mielőtt tüzet gyújtanál mindenképpen bizonyosodj meg róla, hogy nincs tűzgyújtási tilalom a www.erdotuz.hu oldalán.

Oszd meg másokkal is!
Mustra