Így néz ki a világ legnagyobb óceánjárója

A Tengerek Szimfóniája mindössze 20 méterrel rövidebb, mint az Empire State Building, és egy tízemeletes csúszda is helyet kapott rajta.

A hatalmas sétahajóiról és végtelenül unalmas névadási szokásairól – a Tengerek Valamije, ennyit tudnak – ismert Royal Caribbean International legújabb monstruma 361 méter hosszú, űrtartalma pedig 280 081 bruttó regisztertonna. A Tengerek Szimfóniájába 12 kabinnal zsúfoltak többet a hajón három évig dolgozó hajóépítők, mint a második helyezett… Tengerek Harmóniájába.

2759 kabin

Ez összesen 2759 kabint jelent, ami azt jelenti, hogy a 18 emeletes hajó nem kevesebb mint 5518 utas elszállásolására alkalmas – írja a Telegraph. Az egyelőre európai vizeken hajózó óriás novembertől Miamiban lel egyébként végleges otthonra, egy négynapos, kétszemélyes karib-tengeri hajóútra pedig nagyjából 200 000 forintért lehet majd benevezni.

Any takers?

Royal Caribbean International (@royalcaribbean) által megosztott bejegyzés,

335 milliárdba került

A 335 milliárdos lélekvesztő megépítésén 4700 hajóépítő munkás dolgozott egyébként. Természetesen rengeteg étterem, medence, futópálya, csúszda, mászófal és lézerharc pálya található a cseppet tényleg szürreális méretű, három 7500 lóerős motor hajtotta hajón. Amelyen akár az is megoldható, hogy a szobájukból a nappaliba vezető néhány méteres utat csúszdán tegyék meg a gyerekek. Igaz egy ilyen lakosztály kibérlése 22 millió forintba kerül karácsonyra! Máskor biztos sokkal olcsóbb!

Oszd meg másokkal is!
Mustra