11 nélkülözhetetlen ruhadarab tavaszra

Összegyűjtöttük a leghordhatóbb és legmegfizethetőbb alapdarabokat. Nézd meg, hogyan hordjuk a rakott szoknyát és a bombert!

Az őszi-téli szezonban a Vogue divatszerkesztői ajánlottak kabátokat, ezúttal pedig a Marie Claire szakértői készítettek egy listát azokról a tavaszi-nyári trendekről, amik nemcsak megfizethetők, de a hétköznapi életbe is könnyűszerrel beépíthetők. A hajtás után mutatjuk, milyen alapdarabokat lesz érdemes beszerezni!

1. Marad a vállvillantás

Rachel Epstein szerkesztő asszisztens szerint 2018-ban sem kopik ki a romantikus fazon a divatból. “Ez a típusú blúz jól kombinálható, mert magasított derekú szűk farmerrel és midi szoknyával is jól mutat” – mondta Epstein a fazonról, amit a fast-fashion boltokban is megtaláltok, a Mangóban 2995 forint a tengerészcsíkos, a Zarában 9995 forint a fehér puffos ujjú.

2. A bokacsizma sem kopik ki a divatból

Epstein szerint ez a fazon azért is praktikus, mert nemcsak tavasszal, de a hűvösebb nyári napokon vagy ősszel is fel lehet venni. Ráadásul számos ruhadarabbal, például farmerrel, motoros dzsekivel és szoknyával is jól tud mutatni. Idén különösen menő a cowboy forma, de népszerű az évek óta divatban tartott fehér, velúr és lakk bokacsizma is.

3. Még egy klasszikus, az ingruha

“A tavasz beköszöntével hivatalosan is kezdetét veszi az  ingruha szezon. Ez nálam olyan kettő az egyben viselet, hétvégén csak úgy magában, az irodába pedig nadrággal kombinálom. Mindenhogyan elegánsan mutat” – mondja Epstein. Ingruhákból a fast-fashion boltok is beszoktak tárazni a tavaszi-nyári időszakban, nincs ez máshogyan idén sem, a Zarában 7995 forint a klasszik kék-fehér csíkos darab, míg a Mangóban 17.995 forintot kérnek egy áttetsző ingruháért.

4. Kényelmes edzőcipő

Bár a Google keresések szerint a háncstalpúakra vagyunk a legkíváncsibbak, a divatlap inkább a 21. vezérigazgatói által is felkapott edző-és sport cipőket látná szívesebben az utca emberén. Persze ebből is van nagyon drága és megfizethető, a Stradivarisuban például 9995 forint a bordó-rózsaszín edzőcipő, a Zarában 7995 forintot kérnek egy szürke-sárga darabért.

5. A baseball sapka az új vödörsapka

Míg tavaly nyáron a 90-es évek és a korai 2000-es évek népszerű formája, a vödör volt divatban, addig idén úgy tűnik, hogy a kor másik nagy kedvence, a baseball sapka lesz a menő. A sportos fazon 2018-ban elegánsabb, virágmintás ruhával és farmerrel is jól tud mutatni. A H&M-ben 3490 forintért találtok H betűs sapkát, a Zarában 2995 forintba kerül a szlogenes kiegészítő.

6. Még mindig megy a szőrmével bélelt Gucci papucs

“Számtalan okot tudnék mondani arra, hogy miért szeretnék ilyen cipőt. 1. Általában olyan dolgokat veszek, amiket az irodában és a hétvégén is felvehetek, ezek általában inkább konzervatív darabok, melyek láttán azt gondolhatják rólam, hogy “komoly szerkesztő” vagyok. De annyira azért nem vagyok karótnyelt, hogy fennakadjak egy ilyen feltűnő darabon. 2. A szőr+pasztell tökéletes párosítás egy átmeneti cipőnek. 3. Ha társadalmilag elfogadható lenne, hogy házipapucsban lépjek utcára, akkor így járnék. Ez a cipő olyan érzést kelt bennem, mintha megtehetném” – mondta Danielle McNally szerkesztő a Gucci évek óta divatban lévő papucscipőjéről, amiért sajnos még mindig 995 dollárt, körülbelül 251 ezer forintot kérnek a luxusmárkánál.

7. A pöttyös az új csíkos

dívák, a háziasszonyok és a feministák által is közkedvelt mintában idén a divatházak is láttak fantáziát. A nyári Aperol spritzesékhez tökéletes pöttyös ruhát talán a Stradivarius dolgozta fel a legjobban a szezonban, a Zarában inkább a Micsoda nő féle változat kapható.

8. Ne dobd túl messzire a bombert!

Annak ellenére, hogy annyiszor búcsút intettünk neki az elmúlt időszakban, a Marie Claire szépségszerkesztője, Chloe Metzger szerint továbbra is divatban maradnak a bomberek, pedig az előrejelzések szerint inkább a ballon kabátok és a motoros dzsekik lesznek divatban 2018-ban. A hazai butikokban is találni jó darabokat, a Bershkában 6995 forintba kerül a piros bomber, a Zarában 12 995 forintot kérnek egy virágokkal díszített darabért.

9. Nem ússzuk meg a viharkabátot 2018-ban

Többször foglalkoztunk a viharkabátokkal az elmúlt pár szezonban, a divathetek utcai divatját elnézve pedig kimondhatjuk, hogy a ballon kabát az új bunda. Ezen a véleményen van Mehera Bonner szerkesztő is, aki szerint az Álom luxuskivitelben című Audrey Hepburn film óta a női ruhatár egyik meghatározó alapdarabja a ballon. A trendre a ráállt a Zara és a H&M is, az utóbbiban 19 990 forintba kerül egy krémszínű darab.

10. Lapos pacskerek

Jó hír, hogy mikor melegebbre fordul az idő, akkor sem kell kényelmetlen tűsarkúkra cserélni a ronda, de kényelmes edzőcipőket. Sőt, inkább az elegánsabb, romantikus hatást keltő szaténnal bevont, rózsaszín, pasztell árnyalatok lesznek divatban 2018-ban. A Zarában például 14 995 forint egy kövekkel díszített lapostalpú, a H&M-ben pedig 3990 forintot kérnek egy egyszerű fekete loafer papucsért.

11. Rakott szoknya fehérben

Tavaly inkább ezüst és arany árnyalatokban illetve rózsaszínben volt menő a pliszírozott szoknya, de a magazin digitalis kiadásáért felelős igazgatójánál, Sally Holmesnál idén a fehér rakott szoknya a nyerő. A Mangóban 13 995 forintért találsz ilyet, a Zarában átlagosan 8995 forintra árazták be. Kattints a galériára és nézd meg, hogy milyen alapdarabokat érdemes beszerezni a tavaszi-nyári szezonban!

Oszd meg másokkal is!
Mustra