Így találhatsz rá a legjobb éttermekre külföldön

Anthony Bourdain tippjeivel gyerekjáték lesz rátalálnod az eldugott és igazán jellegzetes helyi éttermekre. Főleg, ha az internetes trollkodás is belefér az eszköztáradba.

Az eddig nagyjából 120 országot végigjárt tévés szerint ha igazi gyöngyszemekre szeretnél bukkanni, a netes trollkodás a legmegbízhatóbb módszer. Bourdain szerint kifejezetten könnyű előugrasztani a kajamániás helyieket. Elég célba venni egy éttermeket rangsoroló oldalt, és az egekbe dicsérni egy véletlenszerűen kiválasztott, középszerű éttermet: a felháborodott helyiek haragja igazi kommentcunamit eredményez majd, ami előbb-utóbb a legjobb helyi éttermeket is „partra dobja”. Bourdain tippjeiről a Time írt.

April 24 2016

anthonybourdain (@anthonybourdain) által megosztott bejegyzés,

Nincsenek róla képek

Az ételekről készült, nagy műgonddal beállított képek hiánya is lehet jó hír: nincs angol nyelvű étlap, sehol sincsenek képek az ételekről, és olyanok járnak oda, akik úgy néznek ki, mintha ott élnének? Jó helyen jársz!

Háromféle ételt kapni csak? Elég az!

A kedvenc helyeimen gyakran 2-3-féle étel szerepel csak a kínálatban. Egy hely ahol háromféle ételt kapni csak, azokat viszont szemlátomást jó régóta csinálják… nagyon jó jel!

Kisállatoknak is szabad a bemenet

Bourdain szerint az étteremben szabadon kószáló kisállatok azt jelzik, hogy az étterem üzemeltetői tényleg magabiztosak az étel minőségével kapcsolatban.

Kerüld a turistacsoportokat

Akkor is, ha te is része vagy egynek. Az egyetlen entitásként mozgó csoportok megbízhatóan rossz döntéseket hoznak ugyanis. Rendezd meg a saját elrablásodat, ha muszáj, a lényeg, hogy megszabadulj tőlük!

shutterstock 650128714

Tömve van

Egy csapat hangos olasz azért jó jel is lehet, ebben az esetben tehát akár kockáztathatsz is.

Az amerikaiakat kerüld el!

De őket aztán mindenáron! Kivéve ha helyiekről van szó. A fotózkodó amerikai turisták látványánál ugyanakkor kevés rosszabb jel van Bourdain szerint.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek