Ilyen lesz Harry és Meghan „szokatlan” esküvői tortája

Annyira azért nem szokatlan, mint ahogy azt a brit szalagcímek alapján gondolni lehetne: sajnos nem szarvasbogárízű vagy egyszarvú alakú tortáról van szó. De a tradíciókkal még így is szakítani fog.

A esküvőre hivatalos 2600 vendég május 19-én, a windsori kastélyban tesztelheti le a forradalmi, a brit királyi család tradícióival szakító tortát.

GettyImages-906665950
WPA Pool / Getty Images Hungary

Tortacsempészek, figyelem!

A tradicionális, fehérbe öltöztetett gyümölcskenyér helyett citromos-bodzás tortát választott ugyanis Harry és Meghan – írja a Vogue. A ritkaságszámba menő torta talán még a Diana esküvőjéről elcsórt, 34 évvel később nagyjából 338 000 forintért elkelt tortaszeletnél is többet ér majd, ha tehát hivatalos vagy az esküvőre, mindenképp csúsztass egy falatot a zsebedbe!

Claire Ptak
Claire PtakWPA Pool / Getty Images Hungary

A „különös” torta

A citromos-bodzás tortát egy Meghanhez hasonlóan Kaliforniából érkező londoni cukrász, Claire Ptak készíti majd. A menyasszony által korábbról is ismert (Nepotizmus! Botrány!), Meghan megboldogult blogján is feltűnő cukrász azt az utasítást kapta egyébként a pártól, hogy készítsen egy olyan citromos-bodzás tortát, „amely életre kelti az élénk tavaszias illatokat”. A többnyire organikus, az évszaknak megfelelő alapanyagokból építkező cukrász egy szép fehér bevonattal és friss virágokkal díszíti majd fel a tortát, hogy legalább a külcsín megfeleljen a karót nyelt britek elvárásainak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra