Már megint Bécs a világ legjobb helye

2018-ban is Bécset választották meg a világ legélhetőbb helyének. Az osztrák főváros kilencedszerre kapta meg az elismerést a Mercertől. Kitalálod Budapest hányadik lett? Azt már most eláruljuk, hogy megelőzte Pozsonyt, Varsót, Zágrábot és Bukarestet is!

Sehol máshol nem olyan jó élni, mint az osztrák fővárosban – erre a következtetésre jutott újra a Mercer nemzetközi tanácsadócég.

Egy nyugis ebéd a Naschmarkton, jó is az
Egy nyugis ebéd a Naschmarkton, jó is azShutterstock

A felmérés a világ összesen 231 városának életminőségét vizsgálta 39 kritérium alapján, köztük az oktatás, a kultúra, a közlekedés, a közbiztonság, a lakáspiac és az egészségügy helyzetét, a politikai stabilitást, a környezet védelmét, írja közleményében a Compress.

 A tanácsadócég honlapja Bécsben leginkább a közbiztonságot, a jól kiépített közösségi közlekedési rendszert, a kulturális intézményeket és a számos szabadidős programlehetőséget emelte ki, mint követendő példát.

Budapest a lista 76. helyén található, közvetlenül Ljubljana és Abu-Dzabi között, megelőzve Pozsonyt, Varsót, Zágrábot és Bukarestet.

A nemzetközi tanácsadócég felmérése 98 százalékban független intézmények és hivatalok adatai alapján készül, a maradék 2 százalékot a városban élő külföldiek véleménye teszi ki a szavazásnál.

Oszd meg másokkal is!
Mustra