Meghalt a gazdag és híres nők tervezője, Hubert de Givenchy

A francia tervezőnél vásárolt Audrey Hepburn, Jackie Kennedy és Grace Kelly is.

91 éves korában elhunyt az egyik legismertebb és elismertebb francia divattervező, Hubert de Givenchy. A hírt társa, Philippe Venet erősítette meg, aki az AFP-nek elmondta, hogy a tervező szombaton, a Párizshoz közeli reneszánsz kastélyukban hunyt el álmában.

Givenchy 1945-ben kezdte pályáját, olyan akkor még hozzá hasonlóan ismeretlen dizájnerekkel, mint Christian Dior vagy Pierre Balmain, majd 1952-ben megalapította divatházát a Plaine Monceau-ban.

A modern és nőies stílust képviselő tervező egyik leghíresebb ügyfele Audrey Hepburn volt, aki olyan emlékezetes filmekben viselte a márka ruháit, mint az Álom luxuskivitelben, a Sabrina illetve a Hogyan lopjunk egymilliót? A színésznő mellett olyan tehetős arisztokrata ügyfelek is kedvelték a Givenchy ruhákat, mint Jackie Kennedy, Ingrid Bergman, Maria Callas, Grace Kelly illetve a Guinnes és a Grimaldi családok hölgytagjai.

Givenchy 1995-ben vonult vissza a tervezéstől, ezt követően John Galliano lett a luxusmárka vezető tervezője, akit Alexander McQueen váltott a sorban. 2001-2005 között Julien Mcdonald felelt a kollekciókért, majd végül a nemrég a Burberryhez igazoló Riccardo Tiscinek sikerült igazán 21.századivá tennie a márkát az elmúlt években. Jelenleg Clare Waight Keller a ház kreatív igazgatója. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy mi mindent köszönhetünk Hubert de Givenchynek!

Oszd meg másokkal is!
Mustra