Tanulj meg kenyeret sütni vagy virágot kötni – itt kézműveskedj tavasszal

Süsd meg a saját kenyered, legyél az esküvőd dekoratőre, varrj, hímez, kerámiázz! Mutatjuk, hogy mik a tavasz legizgalmasabb workshopjai.

Bár az időjárási viszonyok ellentmondanak a tavasz tényének, én mégis bizakodó vagyok. Titokban azt várom, hogy mintegy varázsütésre elolvad a hó, kizöldell a város, és a nap fényárba vonja az utcákat. Úgy hiszem, ilyen körülmények között az emberben felbuzog a teremtés iránti vágy. Ha te is készítenél valami szépet, valami újat, segítek, megmutatom, hogy milyen workshopokon élheted ki a kreativitásod. 

Hímezz a Kamorkával!

Régi vágyam megtanulni hímezni, elsőre egészen egyszerűnek tűnik, aztán meg már a tű befűzésével is megküzdök. A Kamorka nem csak arra figyel, hogy ruháit organikus anyagokból készítse el, de fontosnak tartja, hogy az előállításuk fair trade legyen. A kézműves foglalkozást így a Kamorka család tagja, Moncsi vezeti majd, aki az eddigi kollekciók hímzésének megalkotója is egyben. Eldöntheted, hogy női vagy gyerek ruhával szeretnél-e dolgozni. A Kamorka megajándékoz egy kezdő hímző csomaggal is, aminek segítségével megalkothatod a saját mintádat.

Időpontok: március 10. (szombat) 10:00-13:00 vagy 14:00-17:00

Ár: női ruha szett: 11900 forint, gyerekruha szett: 4900 forint

Helyszín: Kamorka üzlet: 1137 Budapest, Pozsonyi út 20.

insta tavasz
Kamorka

Készíts kopogtatót Karcsival!

A kedvenc ajtódíszem egy szárított hortenziákból készült koszorú volt, amit életem végéig elnézegettem volna. Aztán a virágok szirmai hullani kezdtek, és úgy döntöttem, egy ehhez hasonló veszteséggel többé nem tudnék megbirkózni. Vettem egy szív alakú, fa akasztót. Karcsi Papírboltjának foglalkozása az én problémámra nyújt megoldást, a workshopon papírvirágokból készíthetsz kopogtatót a Bloom flowers and design Dórijával. A nassolnivalót a Maragona szolgáltatja majd. Jelentkezni és további részletekről érdeklődni a kata@karcsipapir címen tudtok.

Ár: 16000 forint

Időpont: április 7. (szombat) 

IMG 0232
Karcsi Papírboltja

Gyöngybetűk a Fanatikus Kalligráfussal

A kézírás embere vagyok, amit lehet, tollal, füzetbe jegyzetelek le. Hiszem, hogy ha az igényesen történik, sokkal szívesebben olvasom majd vissza, legyen szó egyetemi jegyzetről, vagy csak az aznapi teendőim listájáról. Ha te is hozzám hasonló őskövületként veted meg a digitális szövegalkotást, a Wild Flower Bar kalligráfia workshopja alapozhatja meg az új képességed. A szépírást ezen az estén Bogitól, vagyis "The Fanatic Calligraphertől" sajátíthatod el. Ajánlja az írásképén változtatni vágyóknak, vásározóknak, rendezvényszervezőknek, vállalkozást beindítóknak vagy kávézó-tulajdonosoknak. Megtanulhatsz bánni a mártogatós tollal, és kialakíthatod saját stílusodat.

Időpont: április 7. (szombat) 17:00-21:00

Ár: 20000 forint

Helyszín: Wild Flower Bar: 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3.

10.small
Jágity Fanni Fotográfus

Kerámiázz az Apacukával

Egy szép kerámia mindig elbűvöl. Ha eljutok egy kézműves vásárra, messziről kiszúrom azokat a standokat, amik bögréket, csuprokat és tálakat kínálnak. Szemeztem már az Apacuka termékeivel is, akik most közös alkotásra hívnak. A workshopon tányérokat készíthetsz, amikből egy lehet visszacsiszolt mázazású és egy bőrfüles, amiknek a mintázásához több mint 180 henger közül választhatsz.

Időpontok: április 24. (kedd) 18:00-20:30, május 3. (csütörtök) 18:00-20:30, május 14. (kedd) 18:00-20:30, május 22. (kedd) 18:00-20:30, május 26. (szombat) 16:00-18:30

Ár: kis csomag (2 darab kerámia elkészítése): 10000, nagy csomag (4 darab kerámia elkészítése): 20000

Helyszín: Budapest, 20. kerület (A pontos címről emailben érdeklődj!)

20160428 091726
Apacuka

Legyél pék!

Rengetegszer nekifutottam a kenyérsütésnek, hiszen sok-sok előnye van annak, ha olyan alapanyagokkal dolgozik az ember, amiket ismer. Jó, amikor tudod, hogy egyetlen "E" sem kerül a végeredménybe, és végül frissen, ropogósan arathatod le munkád gyümölcsét. Számtalan félig sikerült kísérlet után aztán lemondtam róla, hogy pék felmenőimtől örökölt tehetségemet bizonygassam. Az egyetlen, amiben reménykedem, hogy nem velem vagy a kenyérrel volt a probléma, hanem voltaképpen a techinkával, amit a Pipacs Pékség workshopján korrigálhatok majd. Ez az egyik legizgalmasabb esemény, ugyanis a két napos foglalkozáson először elkészíthetsz egy kenyérsütő edényt az EDTH SZABO kerámiák példájára, majd a következő alkalommal kisütheted benne az általad gyúrt tésztát Simonyi Kristóffal, a Pipacs Pékség pékjével.

Időpont: első workshop: április 13. (péntek) 16:00-22:00 és április 27. (péntek) 16:00-22:00, második workshop: április 15. (vasárnap) 10:00-17:00 és április 29. (vasárnap) 16:00

Ár: 37000 forint

Helyszín: A volt óbudai Budapesti Harisnyagyár épülete: 1033 Budapest, Bogdáni út 1.

kenyer keramia workshop 18
Pipacs Pékség

Készítsd el a saját társasjátékod!

A családom nagy társasjátékos múltra tekint vissza, nyaralni sem indultunk egy doboz Ki nevet a végén? nélkül. Egy jó játékban nem csak a logikáját, a kivitelezését is értékelem. Ha te is szereted az izgalmas kivitelezéseket, akkor ott a helyed az Accessories by Emcsi és a Borarti workshopján, ahol megtervezheted és elkészítheted a saját társasod. Csapd a hónod alá az egész családod, és irány a Borarti Alkotótér!

Időpont: március 18. (vasárnap) 11:00

Ár: 3500 forint

Helyszín: Borarti Alkotó Tér - PostArt Kulturális Színtér: 2040 Budaörs, Ébner György köz, Clementis utca sarok

IMG 1156
Accessories by Emcsi és a Borarti

Az uzsonnád megérdemel egy táskát!

Iskolás éveim alatt híres voltam arról, hogy lényegében bármilyen uzsonnának valót képes voltam a táskámban felejteni, akár hónapokra. A legcsúnyábban egy kivivel jártam, az egyik nyári szünet végén pedig őskori fosszíliának beillő, beazonosíthatatlan tárgy került elő a füzeteim közül. Biztos vagyok benne, hogy amíg nem láttam őket, egy, a tolltartómból nyíló másik dimenzióban kalandoztak. A mai napig szívesen hordom magammal az ebédemet, de a Budai Alkotóműhely elgondolkodtatott, hogy megérdemelne egy külön táskát. Ezen a workshopon megvarrhatod a saját uzsihordó tatyódat zsebbel, füllel, béléssel Páli Szilvia vezetésével. Ráadásul, ha kismama vagy, vagy a csajos programotok keretében érkezel a barátnőddel, 10% kedvezményt kaptok.

Időpont: március 10. (szombat) 11:30-15:30

Ár: Budai Alkotóműhely és Mozgás Stúdió: 1116 Budapest, Temesvár utca 19.

Helyszín: 7000 forint

uzsonna táska varró workshop
Budai Alkotóműhely

Tudod, hogy mi az az ottomán? Na majd most!

Garzonban élek, tudom értékelni azokat a bútorokat, amik nem csak a praktikumot szolgálják. Az ottomán török eredetű, háttámla nélküli, kárpitozott ülőbútor. El tudom képzelni jövendőbeli gardróbom központi elemeként, de a kis lakásomban is biztosan találnék neki helyet. Az Asztalom és a Manohuis szuper délutánra hív Gödöllőn. Tervezhetsz, festhetsz, kárpitozhatsz, hogy este a saját ottománoddal a hónod alatt távozz.

Időpont: április 7. (szombat) 10:00-17:00

Ár: 30000 forint

Helyszín: Az Asztalom: 2100 Gödöllő, Szilhát utca 40.

ottoman 1
Manohuis

Dekoráld te a saját esküvőd!

Nem szeretem kiengedni a dolgokat a kezemből, legyen szó egy sütiről, ünnepi sminkről, mostanában még a frizurámról sem. Hiszen én ismerem magam a legjobban, én tudom, hogy mi az, amivel a legjobban érzem magam. Ha egyszer sor kerülne az esküvőmre, biztos vagyok benne, hogy a napot nem adnám rendezvényszervező kezébe. A Wild Flower Bar segítséget kínál ahhoz, hogy vadvirágba borítsd az esküvőd, akár a saját kerted növényivel. A foglalkozáson elkészíthetsz egy csokrot, egy hajdíszt és egy asztalgirlandot.

Időpont: április 6. (péntek) 18:00-21:00

Ár: 20000 forint

Helyszín: Wild Flower Bar: 1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3.

2.small
Jágity Fanni Fotográfus - Virág és styling: Wild Flower Bar

Szeresd a földet – csomagolj textilbe!

Egy ideje elkezdtem odafigyelni a magam mögött hagyott hulladék mennyiségére, és megdöbbentett, hogy mennyi szemetet termelek egy nap. A boltok mindent csomagolnak, amit nem, azt mi otthon gondosan bezacskózzuk – kényelmes megoldás, de nem túl környezetbarát. Mi lenne, ha a kenyeret, a zöldségeket és a gyümölcsöket a saját szatyrodban hoznád el a boltból? A Shamo bagsel most elkészítheted a saját hulladékmentes kezdő csomagod: három textil zsákot és egy furoshiki csomagolókendőt. A kézműveskedés során Mohácsi Nusi megosztja veled a zöld háztartásról szerzett tapasztalatait és féltve őrzött indiai fapecsét készletét is.

Időpont: március 24. (szombat) 14:00-16:30

Ár: 7000 forint

Helyszín: CikkCakk Studio: 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. udvara

shamobags zöldhúsvét workshop
Shamo bags

Fontos!

A legtöbb workshop regisztrációhoz és a foglalkozás díjának előzetes elutalásához kötött, ezekért a részletekért keresd fel a események oldalát a hozzájuk tartozó linken.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek