Úgy tűnik, enyhe menstruációs fájdalmak miatt is leszállíthatnak egy repülőről

Az Emirates járatáról annak ellenére leszállították a birminghami hölgyet, hogy kifejezetten enyhe fájdalmai voltak csak, és váltig állította, hogy simán végig tudja ülni az utat.

A 24 éves nő Birminghamből repült volna Dubajba, elkövetett ugyanakkor egy baklövést: túl hangosan panaszkodott a barátjának a menstruációs fájdalmaira. Az elővigyázatlan hölgy panaszait azonban egy utaskísérő is meghallotta, ami az Insider szerint elég is volt ahhoz, hogy az Emirates legénysége leutasítsa a gépről a a nőt.

Picit fáj? Takarodj!

A 137 000 forintos jegyek mellett így további 85 000-et ki kellett hogy pengessen a pár, hogy helyet kapjanak egy másik járaton, annak ellenére, hogy a 24 éves Evans váltig állította, hogy csak enyhe fájdalmai vannak.

Már nő panaszaira felfigyelő légiutaskísérő kérdései is alaposan zavarba hozták egyébként Evanst, a legénység szerint orvosi ellátásra szoruló hölgy eltávolítása pedig tényleg megdöbbentette a párt. Orvos nem volt egyébként jelen, tulajdonképpen senki sem vizsgálta meg tehát a hölgyet, a kapitánynak azonban ez is elég volt ahhoz, hogy leparancsolja a gépről a fájdalmai erősségét „egy tízes skálán egyesre taksáló” Evanst.

shutterstock 797707639

Csak csendben, csak halkan

A légitársaságoknak joga van persze eltávolítani utasokat, amennyiben nagy a kockázata annak, hogy az út során rosszabbodhat az állapotuk, erre a procedúrára azonban általában csak a valóban súlyos esetekben kerül sor. 

Az Emirates persze máshogy látja a dolgot:

„Megerősítjük, hogy egészségügyi okok miatt Beth Evans-t valóban leszállították az Emirates EK40-es, február 17-i járatáról. Az utas jelezte a fedélzeten dolgozó személyzetnek, hogy kellemetlenül, rosszul érzi magát és fájdalmai vannak, ezért a kapitány úgy döntött, hogy orvosi segítséget kér, és leszállítják a hölgyet a járatról, hogy megkaphassa a szükséges egészségügyi ellátást. Az utasok és a személyzet biztonsága kiemelten fontos számunkra, ezért semmiképpen sem akartuk veszélybe sodorni Beth Evans-t az orvosi segítség késleltetésével, és kockáztatni, hogy állapota rosszabbodik a hétórás dubaji repülőúton. Reméljük, hogy Ms. Evans hamar jobban érezte magát, és bízunk benne, hogy nemsokára újra üdvözölhetjük a fedélzeten” – közölte a Dívánnyal az Emirates légitársaság szóvivője.

Úgy tűnik tehát, ha az ember valamilyen kisebb kellemetlenséggel küzd, de a gépen akar maradni, nem árt morzekóddal vagy írásban jelezni utastársainak a bajt. Vagy a fájdalom szót egy titkos jellel helyettesíteni. De legalábbis nem emlegetni azt a személyzetnek.

Mustra