Nézd meg, hogy rajong a divatért II. Erzsébet királynő!

Egészen elképesztő dolog történt a londoni divathét utolsó napján. A 91 éves II. Erzsébet királynő életében először ellátogatott a londoni divathétre, ezen belül is a British Fashion Council (Brit Divattanács) által szervezett kiállításra, majd beült Anna Wintour (az amerikai Vogue főszerkesztője) mellé a Richard Quinn bemutató első sorába és megtekintette az a tervező új kollekcióját.

II. Erzsébet királynő és Anna Wintour a divathéten.
II. Erzsébet királynő és Anna Wintour a divathéten.Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

A látogatásra a 2018-as Pantone trendszín helyett ezúttal egy Swarovski kristályokkal díszített, tojás kék színű tweed kosztümöt választott, amit a királynő jól bevált tervezője, Angela Kelly készített.

Jól láthatóan tetszett neki a bemutató.
Jól láthatóan tetszett neki a bemutató.Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

II. Erzsébet nem csak a showt nézte végig, de az Award for British Design díjat is átadta Richard Quinnek. Ezt az elismerést évente kapják meg azok a feltörekvő brit divattervezők, akiket rendkívül tehetségesnek és eredetinek talál a divattanács, ezzel együtt a társadalomban és a diplomáciában való szerepük is figyelemre méltó.

GettyImages-921610724
Fotó: Tristan Fewings/BFC / Getty Images Hungary

Hogy mégis ki az a Richard Quinn aki az Egyesült Királyság legmagasabb rangú személyétől vehette át a díjat? A London délkeleti részén, Elthamben született dizájner a neves Central Saint Martinsban tanulta ki a mesterséget és 2016-ban indította el saját nevén futó márkáját. Quinn olyan nagyágyúknál gyakornokoskodott az elmúlt években, mint a Christian Dior, Michael van de Ham és Richard James.

Ilyen és ehhez hasonló ruhákra csodálkozhatott rá a királynő.
Ilyen és ehhez hasonló ruhákra csodálkozhatott rá a királynő.Fotó: Tristan Fewings/BFC / Getty Images Hungary

A II. Erzsébet királynő által is lecsekkolt őszi-téli kollekciónál egyébként a nyomatokban erős Epson Surecolor rendszerrel dolgozott együtt a tervező, aki a bemutatott harisnyákért várhatóan 320 fontot (kb.113 ezer forint), a ruhákért pedig 3920 fontot (kb.1,3 millió forint) kér majd.

A 2018-as divathét szezon egyik legjobb pillanata.
A 2018-as divathét szezon egyik legjobb pillanata.Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary
Mustra