6 trükk ami jól jön, ha vendégeket vársz

Apró dolgok, de mély benyomást tehetsz velük házigazdaként.

A karácsony után a Valentin napi őrülettel és a farsanggal folytatódik a vendégvárós szezon, ezért a Popsugar.com készített egy könnyen kivitelezhető listát arról, mire érdemes ügyelni, ha nem a városba, hanem az otthonunkba szervezzük a céges vagy családi vacsorát. A hajtás után mutatjuk, hogy milyen trükkökkel tehetsz mély benyomást vendégeidre!

1. Illatosíts!

Nem a lakásban gondosan elhelyezett dekortárgyak az elsők, amit a vendégek kiszúrnak, amikor belépnek az ajtón, hanem az illatok. Egy nem túl facsaró citrom-, fahéj- vagy vaníliaillat ráadásul az olyan kellemetlen szagokat is elhessegeti, mint a sült hal vagy az ázott kutyaszag. Az illatgyertyát a vendégek érkezése előtt fél órával érdemes meggyújtani, az Ikeában számos variációt találsz átlagosan 295 – 1690 forintért, de a Rossmanban is érdemes körülnézni, ott 799 forintért kapható az eper-tavirózsa-gránátalma vagy a liliom-füge illat.

2. Jól felszerelt piás sarok

A vendégek fogadása és üdvözlése után általában a ‘welcome drink’ felajánlása az első kötelessége egy jó házigazdának. Kerüld el az állandó hűtőhöz való szaladgálást, inkább rendezz be egy ízléses minibárt a nappaliban. Persze nem kell túltolni a kínálgatást, lényeg, hogy minden vendég megtalálja a saját ízlésének megfelelő alkoholos vagy alkoholmentes italt a kínálatban.

If you need me, I’ll be on the couch nursing a hangover today *

Una publicación compartida por Rachel Mae Smith (@thecraftedlife) el

3. Friss virágok

Virágokra – legyen az egy szép csokor vagy cserepes növény – alkalomtól függetlenül is szükség van otthon. Mostanában különösen felkapottak a tulipánok, illetve az orchideák, melyek megfelelő gondoskodással akár egy hónapig vagy tovább is életben tarthatóak.

Finally sharing my living room makeover with @westelm on the blog today! Link in bio **

Una publicación compartida por Rachel Mae Smith (@thecraftedlife) el

4. Legyen rend a lakásban

Még akkor is, ha éppen nincs időd nagytakarításra, mivel a sasszemű vendégek általában kiszúrják a sarki porcicákat vagy a lakásban szétszórt távirányítokat, kulcsokat, leveleket. Szóval legalább ott takaríts fel, ahol csak a papok táncolnak és a felesleges kütyüket átmenetileg pakold be egy dobozba és tedd a kamrába. Hidd el, a felületes rend is jobb a rendetlenségnél.

5. A fürdőszobában is!

Feltétlenül győzödj meg még a vendégek érkezése előtt arról, hogy makulátlan a rend a fürdőszobában, tiszta a kéztörlő, törölköző és van elegendő toalettpapír. A lelkiismeretesebbek extra pontokat gyűjthetnek a portörölgetésért és a mosdóra tett illatgyertyákért, virágokért is.

Un baño muy chic*** #bathroom #chic #lovede #instagram #instadecor #influencer #mcinteriores

Una publicación compartida por Mc interiores (@mcinteriores.es) el

6. Az előszobát se hagyd ki.

Ez az első és az utolsó helyiség, ahol a vendégeiddel találkozol, ezért kiemelten fontos, hogy az tiszta és rendezett legyen. Sőt, illik egy kis helyet szorítani arra az esetre, ha a vendégek szeretnék letenni a kabátjaikat, táskáikat vagy cipőiket. Az előszoba adottságaitól függően egy széket vagy kisebb padot is beszerezhettek, hogy kényelmesen megtehessék mindezt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra