Szeretnéd tudni, hol vásárol II. Erzsébet? Persze hogy szeretnéd!

A királynő is teával és keksszel indítja a napot, saját skót dudással és cipőbejáratóval viszont már nem sokan dicsekedhetnek.

A brit királynőnél kevés ragaszkodóbb és lojálisabb uralkodó létezik: 50 éve ugyanolyan cipőket hord, a háztáji kabátja pedig több mint 25 éves. II. Erzsébet vásárlási szokásait és az általa preferált ruhadarabokat és kiegészítőket az Independent szedte csokorba. 

Skót dudás ébreszti

Jó pár nem mindennapi szokás tarkítja egyébként a királynő mindennapjait. Telefonos ébresztő helyett egy skót dudás ébreszti például, a közel fél évszázada változatlan fazonú cipőinek betörésére pedig külön alkalmazottja van őméltóságának. A kényelmes, nem túl magas sarkú cipőket eleinte a Rayne nevű brit márka szállította a királynőnek, ők azonban egy idő után csődbe mentek. Erzsébet ugyanakkor annyira elégedett volt a dizájnnal, hogy kikerestette, hol talált magának munkát a cipőket gyártó cég egyik alkalmazottja, és az új cég hasonló cipőjét kezdte el hordani. Az Anello & Davide of Kensington minden évben leszállít 1-2 pár cipőt Erzsébetnek, illetve a cipők betörésével foglalkozó alkalmazottjának, és időnként meg is sarkalja az elkopott darabokat.

GettyImages-497846574
Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Esőben is látszik

Esernyőből a 7-8000 forintért is kapható Fulton termékeire esett Erzsébet választása, bár a külön az ő számára készített ernyők átlátszóak, hogy esőben is mindenki szemügyre vehesse a királynőt, és színben is passzolnak Erzsébet ruháihoz. Esőkabátokkal 1919 óta a Burberry látja el a királyi házat, a kastély körül azonban nem a királynőt öltöztető 12 fős csapat által összeválogatott kalapokat és ruhákat, hanem egy több mint 25 éves Barbour kabit hord Erzsébet. Mikor felajánlottak neki egy új kabátot, ő inkább azt kérte, hogy viaszozzák újra és újítsák fel a régit.

A királynő bugyija

Papír és íróeszköztéren már nehezebb egy kicsit az ember dolga, ha utánozni szeretné a királynőt, a királyi családot ugyanis már jó ideje a Smythson látja el százezres tollakkal. Bugyikkal 1960 óta a Rigby & Peller látja el a királynőt, természetesen személyre szabott termékekkel, de valami hasonlót minden bizonnyal itt is be lehet szerezni. Válaszd a legerzsébetesebbet!

Zoknit természetesen csak Corgit hord Erzsébet, míg gumicsizmákkal 1986 óta a Hunter, karácsonyi kekszekkel pedig immár 112 éve a Tom Smith látja el a királynőt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek