Feledhetetlen jégpályák Bécstől Csepelig

Kimozdulnál a téli tájba hétvégén? Keresd elő a korcsolyád, vagy bérelj egyet, és kezdődhet a buli. Az se baj, ha már ezer éve nem koriztál, olyan szép műjégpályákat találtunk, hogy azokon seggre esni is élmény lesz.

Nem a síelés és nem is a szánkózás a te téli sportod, de azért szívesen mozognál valamit odakint? Mit szólsz egy jó korizáshoz, ráadásul meseszép környezetben? A környék leglátványosabb ideiglenes műjegét Bécsben találod, de akad izgi jégfolyosós pálya Ljubljanában és Csepelen (!) is. Mikor és mennyiért lehet rajtuk csúszni, hol vannak ingyenes lehetőségek és hogy a tervek szerint meddig tart majd idén a korcsolyaszezon? Már mondjuk is.

Bécs

Bécsben minden januárban a Városháza és a Burgtheater közötti téren az adventi vásár helyét egy nagyon látványos, egész parkot keresztbe-kasul behálózó, hangulatosan megvilágított jégpálya-rendszer veszi át. A napokban immáron 23. alkalommal nyílt meg a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum), egészen március 4-ig korcsolyázhatsz 8000 négyzetméteren.

Ha pedig elfáradtál és megéhezték a csúszkálásban, a vásárokban megszokott, meleg italokat és ételeket kínáló standoknál, vagy a kétszintes, Városháza-panorámás Almhüttében nyomhatsz magadon egy restartot. (További közeli étterem és látnivaló tippeket ebben a cikkünkben találsz.)

Hasznos infók: Nyitva minden nap március 4-ig, 9-22 óráig, jegy felnőtteknek 7,50 euró, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 5,50 euró, ha online veszed meg 10 százalék kedvezményt kapsz, a jegyekért 2 euró kauciót kérnek. Korcsolyabérlés felnőtteknek 7 euróért, gyerekeknek 4,50 euróért, gyerekeknek bukósisak ingyen. A motyódnak tudsz öltözőszekrényt bérelni 2,50 euróért.

Tipp: Kezdők és gyerekek hétköznap reggel 9 és 16 óra között, és egész hétvégén az 550 négyzetméteres curlingpályán ingyenesen korcsolyázhatnak.

Ljubljana

Ljubljana központjában a Kongresni trg ad otthont a 2000 négyzetméteres Ledena fantazija jégpályának, ahonnan a város jelképére, a várra is rá lehet látni. Bécshez hasonlóan itt is a parkot behálózó jégfolyosók és a színes fények teszik érdekesebbé a csúszást, csütörtökönként pedig délután 15 és 17 óra között tinidiszkót tartanak a jégen. A pálya mellett forró italokat és ételeket kínáló büfé is van, de a város tele van jó éttermekkel és sörözőkkel, ide kattintva találod a mi kedvenceinket.

Hasznos infók: Nyitva minden nap február 18ig, 9-24 óráig. A jegyárak napszaktól függnek, az esti jegy felnőtteknek 7,50 euró, diákoknak és nyugdíjasoknak 5,50 euró, gyerekeknek ingyenes. Felnőtt korcsolyabérés 4,50 euró, diák és nyugdíjas 3,25 euró, a gyerekeknek a bukósisak ingyenes. Szekrénybérlés 3,50 euró. További infó itt.

Tipp: A festői Bledi-tó 50 kilométerre fekszik Ljubljanától, autópályán háromnegyed óra alatt itt lehetsz. A tó partján álló Hotel Park kávézójának teraszán panorámás jégpálya működik egészen márciusig, gyerekeknek ingyenes, felnőtteknek 2 euró, korcsolyát nem kell hozni, lehet a helyszínen bérelni.

Budapest

Dögösek a fenti pályák, de egyébként nekünk sincs okunk panaszra, a budapesti városligeti műjégpálya a Vajdahunyad várral a háttérben azért szintén elég menő. Itt a felnőtt jegy hétfőtől péntek délelőttig 1500 forint, péntek délután és hétvégén 2000 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak a hétkönapi jegy 1000 forint, a hétvégi 1500 forint, 6 éves kor alatt ingyenes. Kölcsönözni 1800 forintért lehet.

Óbudán is szép környezetben csúszhatsz, a kisvárosi hangulatú Fő téren. Igaz, hogy nem olyan nagy a pálya, de legalább ingyenes. Február 4-ig működik ez a pálya, korcsolyabérlés felnőtteknek 600 forint, gyerekeknek 400 forint. És a Bálna ingyenes koripályájára sem panaszkodhatunk panoráma szempontból. Itt február 28-ig lehet csúszni, naponta 10-22 óra között. Korcsolyakölcsönzés 1000 forint.

Ha pedig a külföldi példákhoz hasonló jégfolyosót próbálnál ki, irány Csepel! A Szent Imre téren működő 750 négyzetméteres koripálya különlegessége ugyanis, hogy egy 2,5 méter széles, 150 méter hosszú jégfolyosó tartozik hozzá. Ha kifáradtál, a pálya melletti melegedőben és a büfében kaphatsz új erőre. Nyitva február 28-ig, hétköznap 14-22 óra között, hétvégén 8-22 óra között. A belépő 700 forint, koribérlés 600 forint. További infó róla itt.

Tipp: Nem elég a jégpályákból? Az ország összespályáját megtalálod ezen a térképen.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek