Divathíreink: Cindy Crawford lánya Lagerfelddel együtt tervez

Vogue Talents finalista magyar tervezőről és szexuális zaklatással vádolt fotósról is olvashattok összefoglalónkban.

Idei első hírösszefoglalónkban olvashattok a divatvilágba is begyűrűzött szexuális zaklatás botrányról, Cindy Crawford kamaszlányának legújabb mázlijáról,  a magyar Faludi G ékszermárka, valamint Wirth Abigail tervező külföldi sikereiről. Részletek a hajtás után!

Mario Testinót is szexuális zaklatással vádolják

Nemcsak Terry Richardson és Bruce Weber került feketelistára, hanem a perui származású, de Londonban élő sztárfotós is, akit 13 modell vádol szexuális bűncselekménnyel, aminek hatására a divatlapokat igazgató Condé Nast, valamint az olyan luxusmárkák is felbontották vele szerződést, mint a Burberry, a Michael Kors vagy a Stuart Weitzman - írja a The Guardian.

Anna Wintour azt nyilatkozta, hogy nehéz volt szembenézni a közeli barátait ért vádakkal, de mivel komolyan veszi  az ügyet, ezért a munkakapcsolatot Testinóval és Weberrel is felfüggesztik a jövőben. A New York Times riporterének Testino egykori modelljei és asszisztensei teregették ki a szennyest, volt aki azt állította, hogy a fotós a 90-es évek közepe óta viselkedik nem helyénvalóan, például maszturbált is előttük. Roman Barrett szerint a zaklatás mindennapos volt, legalábbis őt kellemetlenül érintette, hogy rendszeresen hozzáért vagy nyíltan maszturbált előtte, ezt a viselkedést gyakorlatilag akárhol megengedte magának, legyen az repülő, szállodai szoba vagy nyilvános hely.

Róla aztán tényleg nem gondoltuk volna.
Róla aztán tényleg nem gondoltuk volna.Stephane Cardinale - Corbis / Getty Images Hungary

Hasonló sztorikról számolt be Hugo Tillman, aki fotós asszisztensként dolgozott, de volt olyan egykori munkatárs, aki azt állította, hogy Testino munka közben rámaszturbált. “Ha valaki nem akart olyanokkal dolgozni, mint Testino vagy Weber, akkor az csomagolhatott és kereshetett másik munkát magának” –mondta Gene Kogan, aki az egyik modellügynökségen dolgozott. Persze a fotós és annak képviselői tagadják és elutasítják a vádakat.

A 63 éves Mario Testino komoly név a szakmában, az emlékezetes divatanyagok mellett számos ismert embert (pl. Kate Moss, Madonna, Michelle Obama) is lencsevégre kapott. Testino a brit királyi család állandó fotósa, ő készítette Vilmos és Katalin eljegyzési képeit, de Diana hercegnőt is fotózta már.

Nemzetközi sikerek a Faludi G ékszermárkánál

A Faludi Gabriella által 2011-ben alapított márka tavaly célozta meg először a külföldi luxuspiacot kollekciójával, amit bemutattak a londoni divathéten, Spanyolországban, Németországban, Amerikában, valamint egyedüli magyar meghívottként a Kuala Lumpur-i KL Alta Moda – Kuala Lumpur Fashion Weeken is. Utóbbi standját ráadásul a maláj uralkodónő, Tuanka Zara Salim is meglátogatta, míg a világ egyik legismertebb cipőtervezője, a Michael Kors által felvásárolt Jimmy Choo fel is próbált egy Faludi G kreációt.

FG campaign ph Oleg Borisuk2
faludig-ekszer.hu

A kézzel készített ékszerek egyébként megfizethetőek, a nyakláncok átlagosan 4900 – 19.800 forint között mozognak, a karkötők átlagosan 6900 – 19.800 forintba, a gyűrűk 4290-4900, a fülbevalók 1990 – 4900 forint között vannak, de a luxus vonalért azért ennél valamivel többek kell fizetni. Ide kattintva csekkolhatjátok le a kollekciókat!

FG campaign ph Oleg Borisuk3
faludig-ekszer.hu

Nem akármilyen meló pottyant Kaia Gerber ölébe

Naivan azt hittük, hogy Johnny Depp és Vanessa Paradise lányánál nem lesz menőbb a divatházak körében, de jött Kaia Gerber és rövid időn belül minden eddiginél nagyot karriert futott be. Legalábbis annak ellenére, hogy még mindig csak 16 éves. A szerencsés génekkel megáldott celebgyerekért már tavaly is kapkodtak a luxusmárkák, Marc Jacobsnak még csilivili szütyőt is “tervezett”, majd a divathéten az összes valamirevaló divatház kifutóján végiglejtett.

Kaia Gerber a Chanel hamburgi bemutatóján.
Kaia Gerber a Chanel hamburgi bemutatóján.Stephane Cardinale - Corbis / Getty Images Hungary

A The Cut számolt be arról, hogy Karl Lagerfeld is lecsapott a lehetőségre és egy kapszulakollekciót készül piacra dobni a kamaszlánnyal Karl x Kaia Collection néven. A lap értesülései szerint a különös kollaboráció szeptemberben kerül a Karl Lagerfeld üzletekbe és a Karl.com webáruházba, a kollekciót pedig várhatóan Lagerfeld elegáns párizsi és Gerber nyugati parti hétköznapi stílusa fogja majd meghatározni, de fogadni mernénk, hogy ujjatlan bőrkesztyű is lesz majd a kiegészítők között. Te mit gondolsz az efféle összeborulásokról? Szavazz!

Szerintem...

Magyar tervező is van a Vogue Talents finalistái között

Magyar tervező is bekerült a Vogue Talents idei 10 finalistája közé, így a Magyar Képzőművészeti Egyetemen és Mod'Art-on tanult Wirth Abigail is bemutathatja majd munkáját a Remix milánói Palazzo Barozziban tartott showján. Az International Fur Federation (IFF) által támogatot esemény eredményhirdetése a milánói divathét alatt lesz február 25-én, a zsűriben pedig olyan szaktekintélyek kaptak helyet, mint Sara Sozzani Maino és Arthur Arbesse, akik olyan kritériumokat tartanak szem előtt a döntés során, mint a fenntarthatóság, újrahasznosítás, környezettudatosság és a szőrme nyomonkövethetősége.

A minőségi, igazi szőrmékre fókuszáló Remix 2004 óta már több mint 1000 más-más országokból érkezett diáknak adott lehetőséget arra, hogy olyan mérvadó tervezőktől tanuljanak, mint Nicolas Martin Garcia a Roberto Cavallitól, vagy Roderick Buijs a Luis Vuittontól. Nem Wirth Abigail az első, aki bekerült a Vogue Talents döntős csapatába, 2013-ban Abodi Dóra, 2014-ben pedig a Delacier alapítója és tulajdonosa, Domokos Dóra került be a legjobbak közé.

Menő vagy ciki a 146 ezres gumiszandál?

Időkapszulába került az Acne Studios is, melynek tervezői a 90-es évek stílusának visszatérését és az úgynevezett “csúnyacipő" trendeket meglovagolva piacra dobták csillámmal megszórt gumitetejű szandáljukat, amiért nem is keveset mint 580 dollárt, körülbelül 146 ezer forintot kérnek. Ez nagyjából pont a tízszerese annak, amennyit én adtam egy hasonló szandálért négy évvel ezelőtt Dél-Amerikában, de kolléganőm a CCC-ben 4 ezer forintból megúszta a jelly-őrületet még 2014-ben. Szerinted is lehúzás, vagy valóban megér ennyit egy műanyag cipő? Ráadásul 2018-ban? Szavazz!

Fából készült sarok, bőr pánt és műanyag az Acne Studiostól.
Fából készült sarok, bőr pánt és műanyag az Acne Studiostól.Acne Studios

Menő vagy ciki a túlárazott gumiszandi?

Oszd meg másokkal is!
Mustra