Ezek lesznek a legmenőbb utazási trendek 2018-ban

Tudjuk, hol és hogyan vakációzol 2018-ban

Tokió, Párizs és Oszaka a három legnépszerűbb város az Airbnb statisztikái szerint.

Párizs és New York is szerepel persze a listán, de a legnagyobb ütemben az egzotikusabb, ázsiai városok és szálláshelyek népszerűsége növekszik az Airbnb szerint. És Bournemouth-é. A 2018-ra vonatkozó előrejelzéseket a Daily Mail foglalta össze.

Jurta

Orlando és Liszabon is felfért egyébként a 10 legnépszerűbbnek ígérkező város listájára, amit azért így is a szokásos nagyvárosok és üdülőhelyek, azaz New York, Róma, London és Miami dominálnak és aminek első helyén Tokió tanyázik. A szálláshelyek tekintetében az jelenti a legnagyobb változást, hogy egyre többen keresnek és foglalnak a szokásosnál egzotikusabb, alternatív szállásokat. Az Airbnb statisztikái szerint jelentősen megnőtt többek között a kunyhók, a tradicionális japán fogadóházak és a jurták népszerűsége is.

shutterstock 658195147

Lakóautó

A lakóautók iránt is egyre nagyobb számban érdeklődő nyaralók kalandvágyának térnyerését az ázsiai városkák népszerűségének növekedése is jelzi egyébként. A dél-koreai Kangnung városa, a 2018-as téli olimpiai játékok egyik színhelye például több mint hússzor népszerűbb jelenleg mint egy évvel korábban, de Kína és Vietnam is egyre népszerűbb célpont. Ezenkívül a kanadai Edmontont és Indianapolist is egyre többen keresték kis az utóbbi időben, ahogy a pezsgő éjszakai életéről és tengerpartjáról híres angliai Bournemoutht is.

Indianapolis
Indianapolis

Pirított szöcske

Az Airbnb által kínált „élmények” közül az étkezéssel kapcsolatos programok egyébként a legnépszerűbbek, úgy tűnik, ha utazásról van szó, a távoli ázsiai kunyhókban zabálás tehát a legdinamikusabban fejlődő alkategória.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek