Szerezd meg a legmenőbb budapesti séfek receptjeit – most jótékonykodsz is vele!

Karácsonyra receptkönyvet adott ki a Magyar Hospice Alapítvány a legmenőbb fővárosi éttermekkel és gasztrobloggerekkel összefogásban. Ha 2800 forintért megveszed, nem csak tök jó recepteket kaparintasz meg, de hozzájárulsz a Hospice Ház fenntartási költségeihez is.

Szereted a könnyen elkészíthető, mégis extra recepteket? Budapest legjobb séfjei árulnak el tizenhét ilyet egy most megjelent receptkönyvben, amit a népszerű gasztroblogger, Mautner Zsófi szerkesztett egy kiadványba. A történet eddig még nem olyan egyedi, ami viszont azzá teszi, hogy a receptgyűjteményt a Magyar Hospice Alapítvány adja ki karácsonyra. 

2013 év végén hozta létre a Magyar Hospice Alapítvány a Nárcisz Asztaltársaságot, aminek a lényege, hogy menő budapesti éttermek havonta egy meghatározott összeggel segítik az alapítványt. Az asztaltársaság tagjai közt találjuk például a Trattoria Pomo d'Orót, a Nobut, a Pastramit, a Robinsont, a Cyranót.

2017 nyarán merült fel, hogy olyan divatos téma ma a gasztronómia, hogy érdemes lenne az asztaltársaság éttermeivel együttműködve a nagyközönségnek kitalálni valamit. Mautner Zsófit kérték fel, aki gondolkodás nélkül igent mondott: "vannak ügyek, amik mellé egyszerűen be kell állni, ez egy ilyen, nem volt kérdés hogy segítsek-e" – mondta el a könyvet bemutató sajtótájékoztatón.

Így született meg a receptkönyv ötlete, amit 2800 forintért a neten lehet megrendelni, vagy a résztvevő éttermekben is megvásárolható lesz. A kiadvány tizenhét kipróbált, bejáratott, praktikus receptet tartalmaz. Olyan fogásokkal, mint a citromtorta (Két Szerecsen), a popcorn rák tempura krémmártással (Nobu), a specli sertéstarjával (Ürömi Hütte), a joghurtos, kurkumás sült karfiol főzelék (Lakatos Műhely), a currys hummusz fűszeres tépett csirkével (Babka), vagy a fenti képen látható narancsos kuglóf Havas Dórától.

A könyvből összesen 3000 darabot nyomtak, ha mindet el tudnák adni, a pénz egy betegszoba teljes éves fenntartását fedezné a budapesti Hospice Házban. 

Mi az a Hospice Alapítvány?

Hazánkban 1991-ben a Polcz Alaine vezette Magyar Hospice Alapítvány megalakulásával jelent meg a hospice szemléletű ellátás. Az alapítvány azóta végzi tevékenységét, több mint tízezer családnak segítettek már. A már csak tüneti kezelésben részesíthető, gyógyíthatatlan – elsősorban daganatos – betegek testi és lelki szenvedéseinek enyhítésével foglalkoznak, a humánus kezelést, az emberi méltóság megőrzését tartva elsődlegesnek. Céljuk a betegek fájdalmainak és a tüneteinek csökkentésével, lelki szenvedéseik enyhítésével a lehető legjobb életminőség, fizikai és szellemi aktivitás elérése, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. Munkájukról itt tudsz tovább olvasni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra