Könyves sikerlista: Bödőcs az élen!

A Bookline friss sikerlistáján több mint 27 új könyv szerepel, főként szépirodalom, szórakoztató irodalom és pszichológiai témájú alkotások kerültek bele a virtuális kosárba. Legismertebb stand up komikusunk, Bödőcs Tibor duplázni tudott és szeptember után októberben is első lett a nyomtatott és az e-könyvek között, a második helyen ebben a hónapban is Ken Follett Tűzoszlopa végzett, Borsa Brown pedig Az Arab fiával került a harmadik helyre.

Bödőcs Tibor Addig se iszik című kötetével annyira meglepte az olvasókat, hogy az a megjelenés óta a nyomtatott és az e-könyves sikerlista élén tartja Búcsúszentlászló első számú poéngyárosát. Ugyanis az első kötetes szerző könyve paródiakötet, méghozzá a legjobb fajtából, benne Karinthy Frigyes legpihentebb pillanatait megidéző stílusgyakorlatokkal, és irigylésre méltóan elegáns névsorral: Móricztól kezdve Hemingwayen át Bodor Ádámig és Jászberényi Sándorig.

Második helyen végzett októberben is Ken Follett A tűzoszlop című regénye, a Kingsbridge-trilógia zárókötete, amiben Stuart Mária és Tudor Erzsébet árulásokkal, kémekkel és összeesküvésekkel megvívott háborújába röpít vissza minket a szerző. Harmadik lett Borsa Brown egyedi, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írása, Az Arab fia. A szerző könyvei rendszeresen visszatérő vendégei a Bookline havi toplistáinak. Arab-sorozatának legújabb, egyúttal lezáró kötetében utoljára izgulhatunk a Szudiari család tagjaiért, azon belül is Khalidért, akinek élete legnehezebb döntésével kell szembenéznie.

ID22-295360

Az önvallomások sikere megkérdőjelezhetetlen napjainkban, és az október most kiemelkedően kedvezett a műfajnak. Edith Eva Eger A döntés című kötete egy egészen különleges alkotás, amiben egy Auschwitzot túlélő magyar származású pszichológus életét követhetjük nyomon, a könyv a következő kérdést szegezi nekünk: van-e egyáltalán esély saját múltunk feldolgozására? Edith Eva Eger a bátor, ám korántsem fájdalommentes szembenézést választotta, leírt módszerével pedig azóta is számtalan embernek segít a leküzdhetetlennek tűnő traumák kezelésében.

Al Ghaoui Hesna októberben megjelent írása az olvasók kedvencévé vált. A Félj bátran című igazán bátor műben a volt haditudósító őszintén vall félelmeiről és azt feszegeti, hogy vajon miért vágyunk a félelem nélküli életre. Mi van, ha az nem méregként, hanem üzemanyagként hat az életünkre? A szerző neves kutatók és világhírű szociálpszichológusok segítségével, valamint saját haditudósítói és magánéleti tapasztalatain keresztül térképezi fel új könyvében a félelem természetrajzát. 

Önvallomás, súlyos irodalmi vonatkozással Mészöly Miklós és Polcz Alaine A bilincs a szabadság legyen címmel megjelent, ötvenhárom évet felölelő levelezése, ami a korántsem mindig felhőtlen közös életük boldog és keserű pillanatait mutatja be, már-már zavarba ejtő közelségből. Most pedig következzen az első 15 legnépszerűbb Bookline könyv:

   

Pozíció Szerző Cím
 1. Bödőcs Tibor  Addig se iszik 
  2. Ken Follett A tűzoszlop 
  3. Borsa Brown Az Arab fia (Arab 5.)
  4. Grecsó Krisztián Harminc év napsütés
  5. Fábián Janka Az utolsó boszorkány történetei
  6. Bartos Erika Bogyó és Babóca énekel
  7. Edith Eva Eger A döntés
  8. Stephen King AZ
  9. Al Ghaoui Hesna Félj bátran
  10. Mészöly Miklós, Polcz Alaine A bilincs a szabadság legyen
  11. Bosnyák Viktória A sirály a király?
  12. Dr. Bagdy Emőke; Kádár Annamária; Buda László; Pál Ferenc Fejben dől el?
  13. Meik Wiking  Hygge
  14. David Lagercrantz  Mint az árnyék
  15.  Fábián Janka Emma évszázada

A korábbi, szeptemberi listáért kattints ide, nemsokára megtalálod az októberi top 50-et is a linken!

Oszd meg másokkal is!
Mustra