Ki volt a legszebb a Terápia vörös szőnyegén?

Csütörtök este tartották a Terápia harmadik évadának díszbemutatóját, ahol nem csak a november 13-án debütáló harmadik széria színészei tették tiszteletüket. Mutatjuk a legszebb vörös szőnyeges szetteket, te pedig szavazhatsz a kedvenc ruhádra!

Sokan vártuk már, de leginkább reméltük, hogy kap folytatást az HBO hazai saját gyártású sorozata, a Terápia. A harmadik, záró évad elkészült (minden eddiginél sötétebb lett) és díszbemutatóval indult útjára.

Felépítésében a harmadik évad sem különbözik a korábbiaktól: a Mácsai Pál alakította pszichológus, Dargay András négy páciensének kezelésébe és a pszichológus analízisébe nézhetünk bele 5 héten, azaz 35 epizódon keresztül. A korábbi sorozatokban megismert problémáknál is súlyosabb válságokat feszeget ez az évad: Dargay szakmai és magánéleti krízisben van, páciensei között van súlyos gyásszal küzdő nyugdíjas, családon belüli erőszaktól szenvedő anya és gyilkossággal vádolt fiú is - de erről bővebben majd egy másik cikkben lesz szó. Most inkább a díszbemutató vörös szőnyegén végiglejtő hírességek (és stylistjaik) ruhaválasztását vesézzük ki.

A harmadik évad egyik főszereplője Udvaros Dorottya, aki megadta a módját a vörös szőnyeges parádézásnak és strasszokkal díszített estélyit választott. Hozzá hasonlóan feketére voksolt a szintén főszerepet játszó Balsai Móni is, aki egy magyar tervezőtől, Oláh Zsigmondtól választott egy viszonylag egyszerű fazonú ruhát a bemutatóra. Mi nagyon szerettük Schell Judit légies Elysian ruháját is, róla is találsz képet a galériában!

A korábbi évadok színészei is megjelentek a bemutatón, például az azóta az 1945 című filmben is Szereplő Sztarenki Dóra és a 2012 óta felnövő Surányi Áron. Szamosi Zsófi, Für Anikó, Csákányi Eszter és Marozsán Erika sem hagyták ki a bulit, miért is tették volna?

De nem csak a terápiás színészek jöttek el a díszbemutatóra, hanem a másik sikeres saját gyártású HBO sorozat, az Aranyélet szereplői is: így megcsodálhattuk Farkas Franciskán a Je Suis Belle nyári kollekcióját, melyet alig pár hete mutattak be, és Döbrösi Laura különös hajnyírása sem maradt titok (oka: az Aranyélet harmadik évadának forgatása). 

A galériában még több vörös szőnyeges ruhát és híres színészt, színésznőt találsz, alább pedig szavazhatsz a neked legjobban tetsző szettre! Pető Kata eredetisége vagy Péterfy Bori vagánysága tetszik jobban? Esetleg Kurta Niké szexi eleganciája vagy Marozsán fekete csipkéje a jobb szerinted? Most eldől!

Kinek a legszebb a ruhája?

Ha nem tudnád, mi az a Terápia

Az HBO saját gyártású sorozata 2012-ben startolt itthon, és azonnal hatalmas siker lett, köszönhetően a jól megírt dialógusoknak, a remek színészi játéknak és a rendezőknek. A nézők Dargay András pszichológus (Mácsai Pál) és öt páciense életébe nyerhettek betekintést, ugyanúgy az első, mint a második és most a harmaik szériában is.

A sorozat több rendezővel dolgozott már az első szériában is (Enyedi Ildikóval és Gigor Attilával, akik inkább nagyjátékfilmekről ismertek), hozzájuk csatlakozott Nagypál Orsolya és Schwechtje Mihály. Az eredeti verzió a Be Tipul című izraeli széria, amiből mind az amerikai (In Treatment) mind a magyar sorozat készült.

A honi verzió igen erős lett, köszönhetően annak, hogy megtalálták a tökéletes pszichológust, Mácsai Pált, és a több évadra elegendő sok jó klienst, akiknek a történetei úgy tárulnak elénk, hogy közben csak a beszélő és a hallgató arcát látjuk. A hazai sorozat különös erénye, hogy a történeteket egyre közelebb hozták a hazai valósághoz, így a harmadik évadban két szál már teljesen eredeti, egy pedig csak inspirációnak használja az amerikai verziót.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek