Te tudod, hova kell dobni?

A szelektív hulladékgyűjtés sokkal hatékonyabb is lehetne, ha rendesen használnánk a gyűjtőszigeteket. Sokaknak azonban még az sem világos, mit hova dobhat.

Úgyis egybeöntik az összes szemetet! - sokan ezzel a kifogással próbálják megúszni az odafigyelést, a hulladékok újrahasznosítása pedig mindannyiunk közös érdeke lenne. Minimális energiabefektetéssel rengeteget tehetünk a környezetünkért. De már az is nagy segítség volna, ha a mások által lelkiismeretesen szétválogatott és összegyűjtött hulladék közé nem dobjuk be a malter- és festékfoltos hungarocellt, nem dobjuk be a heverőről leszakadt ágyneműtartót a kiserdőbe, és nem borítjuk le a sittet a vasúti töltés mellé. És persze a használt akkumulátornak sem a patakban van a helye. 

Reméljük persze, hogy ezeknek legalább egy része csak egyszerű tudatlanságból származik. Kvízünkből most megtudhatod, mennyire vagy tisztában a lehetőségekkel és a korlátokkal a szelektív hulladékgyűjtést illetően! Ha pedig a kitöltés után úgy érzed, van még hova fejlődni, innen készülhetsz a pótvizsgára. 

shutterstock 38172337

A játék lezárult.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek