Fizetnél 855 ezer forintot egy vacsoráért?

A világ legdrágább kóstolómenüi nem egyszerű sok fogásos vacsorák, sokkal inkább látványos gasztronómiai show-k. Mutatjuk a legdurvábbakat.

Ha igazán meg akarod ismerni egy konyha teljesítményét, a legjobb, ha a kóstolómenüt választod. A világ legjobb és legdrágább éttermeiben azonban jócskán megkérik az árát az ismerkedésnek: akár fejenként akár 300 ezer forintot is otthagyhatsz egyetlen vacsoráért. A Thisisinsider.com összegyűjtötte a világ legdrágább menüit, ebből az öt legdurvábbat mutatjuk most meg.

(Az egyes helyeknél feltüntetett árakat két főre számolták ki – hiszen ki akar magában luxyzni – és ahol csak lehetett, az italpárosítást is hozzádobták a számla végösszegéhez.)

5. Joël Robuchon, Las Vegas, USA

A vegasi MGM Grand Hotel francia stílusú, három Michelin-csillagos éttermének 18 fogásos kóstolómenüje két főre 233 ezer forintba fáj. Cserébe viszont azt ígérik, hogy már a kenyér mellé kínált vajtól is eldobod az agyad. Persze a vajas kenyérnél összetettebb fogások is várnak rád, a vendégek egyik kedvence az ostera kaviár karfiolkrémmel és zöld spárga zselével. 

4. Kitcho Arashiyama Honten, Kiotó, Japán

Ha belefér, hogy 12 fogásért ott hagyjatok két főre 256 ezer forintot, feledhetetlen élményben lesz részetek ebben a japán étteremben is. A séf, Kunio Tokuaka minden fogása olyan, mint egy-egy kis műalkotás. A vacsorát antik bútorokon tálalják, a menü mindig helyi, szezonális alapanyagokból áll össze, az aktuálisat itt tudod megnézni. Az étteremből szép kilátás nyílik a közeli folyóra és hegyekre. 

#吉兆嵐山本店 #吉兆嵐山 #kitchoarashiyamahonten #kitchoarashiyama #kitcho #arashiyama #嵐山 #懐石

👻Cellian (@cellianhu) által megosztott bejegyzés,

3. Masa, New York, USA

Ha inkább Amerikában ennél japán ételeket: ez a New York-i étterem 310 ezer forintnyi dollárt kér két főre a 20-25 fogásos menüjéért, a borpárosítás pedig még további 65 ezer forint fejenként (tehát akár 440 ezer forintot is ott tudtok hagyni egy vacsiért). Cserébe állítólag egész Amerikában itt kínálják a legmagasabb minőségű japán ételeket. Az élményt úgy tudod a legjobban kimaxolni, ha a bárban ülsz le, ahonnan láthatod ahogyan a szusiséf elkészíti az ételeidet.

4936304089 9331bf2d71 o
YU-TA LEE / flickr

2. Ultraviolet, Shanghaj, Kína

És persze hogy van még drágább opció: két főre 456 ezer forintból jön ki a 20 fogásos kóstolómenü itt, de legalább ez az összeg már az italpárosításokat is tartalmazza. Ebben a különleges étteremben egy komplett négy órás performansz jár a pénzedért, a fogásokat hangokkal és fényekkel komponálták össze.

#shanghai #ultravioletshanghai #shanghai #china #foodie #foodiegram #ultravioletbypaulpairet #shanghai #china #50bestrestaurants #50worldbestrestaurants #michelinstar #michelin3stars #michelinguide #foodie #foodiegram #instagram

Victor (@michelin_victoradventures) által megosztott bejegyzés,

1. Sublimotion, Ibiza, Spanyolország

És 855 ezer forintot fizetnél-e egy 13 fogásos vacsoráért két főre? Az ibizai Hard Rock Hotelben található étteremben bizony van aki megteszi. A három órás vacsora idejére 25 alkalmazottat kapunk a pénzünkért (köztük Michelin-csillagos séfeket), akik levezénylik a kóstolót, koktélokat kevernek, a falakra vetítenek – az élményt az étterem honlapja a világ legnagyobb gasztronómiai showjaként aposztrofálja.

Így kell a dolgot elképzelni:

Sublimotion 2017 from Sublimotion on Vimeo.

Bon appétit!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek