Ilyen szép helyekre utazhatsz egy új iPhone árából

Nálunk lesz a világon a legdrágább a tízes iPhone, de a ma debütáló 8-as ára sem túl pénztárcabarát. Ha lenne felesleges 3-400 ezer forintod, és nem akarod az Apple legújabb kütyüjére költeni, elutazhatsz belőle több hétre Marokkóba, Thaiföldre vagy Japánba, másodmagaddal.

Minden magyarországi mobilszolgáltató szeptember 29-én, vagyis ma kezdi az iPhone 8 és 8 plus értékesítését, kicsit később, október 27-től pedig előrendelhető a tízes iPhone is. Utóbbi az Index cikke szerint nálunk lesz az egész világon a legdrágább, 379 ezer forintról fog indulni, a legfullosabb változatáért pedig 437 ezer magyar forintot kell majd fizetni.

De a mától megvásárolható 8-asok ára sem túl baráti: a legolcsóbb típus 265 ezer forintba, a legdrágább 361 ezer forintba kerül. Sanszos, hogy ha hirtelen lenne ennyi felesleges pénzem, inkább elutaznám mint iPhone-ra költeném, úgyhogy meg is néztem mit lehetne kihozni ennyiből.

És akkor már merjünk nagyot álmodni, az árakat két főre néztem, mert ugyan az egyedül utazásnak is megvannak a maga szépségei, de kettecskén pénzt szórni mégiscsak jobb buli. Mindenképp nagyobb szabású utakat kerestem, egy fapados londoni hétvége is nyilván belefér a keretbe, de ennél valami izgalmasabbra – és hosszabbra – gondoltam. Eelég jókat találtam, megmutatok közülük hármat.

A módszerem a lehető legegyszerűbb volt: repjegyet a Skyscanneren kerestem, beállítottam, hogy mutasson minden célállomást budapesti indulással, az időpontot pedig a legolcsóbb hónapra állítottam, és elkezdtem böngészni az eredmények között. Szállást pedig a Booking.com-on néztem hozzá, a kritérium itt annyi volt, hogy jó értékelései legyenek a helynek, és két főre a repjeggyel együtt beleférjen az új iPhone-ok árába. (Az árak a szeptember 28-i állapotokat tükrözik.)

Vagy a tiéd lehet a legolcsóbb iPhone 8, vagy bejárhatod két hét alatt Marokkót

265 ezer forintért már ma megveheted az iPhone 8-at, vagy december elejét Marokkóban töltheted, magad mögött hagyva a fagyoskodást, és rápihenve az év végi őrületre. Budapestről közvetlenül juthatsz el Agadirba fapadossal (Wizz Air), december 2. és 16. között például két embernek 54 ezer forintból kijön a repjegy. 14 éjszakára szállást 156 ezer forintért találtam ebben a tradicionális, marokkói stílusú, értékelések alapján elég klassznak tűnő vendégházban.

Bár a szállás  tengerparttól csak tíz percre fekszik, nagy strandolásban azért ne reménykedj, télen itt sincs kánikula – de azért a 22 fok körüli időjárás jelentősen jobb mint ami itthon van decemberben. Kirándulóidőnek például tökéletes: irány a sivatag vagy éppen Marrákes!

A drágább 8 Plus, és az  olcsóbb X árából kijön egy kéthetes thaiföldi nyaralás

A legolcsóbb iPhone X tehát 379 ezer forintba fáj majd, a drágább 8 Plus pedig 361 ezerért lehet a tiéd, akár már ma. Vagy ugyanennyiből elutazhatsz közel két hétre Thaiföldre. Ráadásul lehet úgy alakítani, hogy a húsvét is pont beleessen, így kevesebb szabit kell kivenni hozzá.

2018 március 28. és április 8. között például a Qatar járatával két fő 264 ezer forintból el tud repülni Budapestről Krabira (átszállással, oda-vissza, nyilván). A szállás pl. ebben a mesésnek értékelt, tengerparti, családi üzemeltetésű vendégházban 108 ezer forintból kijön a teljes ott tartózkodás idejére. Akik laktak már itt azt írják róla, hogy tiszta, romantikus hely, és sokkal szebb mint a képeken (és már azokon se rossz amúgy). Vagy ez a szállás még kicsit olcsóbb is (két főre 71 ezerből kijön) ráadásul tengerre néz és reggeli is jár hozzá, és a 361 ezer forintos repjegy-szállás büdzsét sem léped túl.

Az átlaghőmérséklet ebben az időben 30 Celsius-fok körül alakul, és a tengervíz is pont ilyen meleg – úgyhogy akkor érdemes menni, ha ezt nem bánod. Ebben az időben a legideálisabb program a strandon heverés, de a híres Phi Phi szigetekre is áthajózhatsz, és az Ao Luk mangrove erdő is megér egy kirándulást.

A legdrágább iPhone X árából megnézhetitek Japánt

Ez a verzió 437 ezer forintba fáj november 3-tól a boltokban. Ha az életre szóló emlékeket többre tartod a kütyüknél, ennyiből akár Tokióba is eljuthatsz másodmagaddal, ráadásul pont a leglátványosabb időszakban, cseresznyevirágzás idején. Bár a teljes virágba borulás minden évben máskor következik be, a korábbi évek alapján nagyjából azért meg lehet saccolni mikor lesznek a legszebbek a fák. 2017-ben Tokióban március 21. környékén volt a csúcs, így ha jövőre március 12-24. közé foglalsz repjegyet azzal nem lősz valószínűleg nagyon mellé.

Ebben az időpontban az Alitaliának van járata római átszállással, két főre oda-vissza 290 ezer forintért. A transzferidő iszonyú hosszú, 18 óra, de ha úgy fogod fel, hogy még egy kis római városnézés is beleférhet az időbe, máris jobban hangzik a dolog. A hosszú átszállási és repülési idő miatt szállást csak március 14. és 24. közé kell foglalni. A kínálatban vannak durván kicsi kapszulahotelek és hostelek is, de az árkülönbség nem olyan jelentős, úgyhogy én inkább némi privátszférát biztosító privát szobára vagy apartmanra szavaznék – pl. ez vagy ez is jól néz ki, és mindkettő belefér a büdzsébe (kb. 146 ezer forintra jön ki mindkettő két főre).

Oszd meg másokkal is!
Mustra