A pufikabát az új motoros dzseki

A gorpcore trend szerint kosztümmel és estélyivel is kombinálhatjuk azt, amiben eddig kirándulni jártunk. Mutatjuk a legújabb őrületet!

Ahogy azt a sasszemű trendelemzők pedzegették, valóban érdemes az A++ listás vörös szőnyeges eseményeken, például a Met-gálán vagy a divathetek utcai trendjei között szétnézni, ha tudni akarjuk, hogy mi a legújabb dörgés a divatvilágban. A legújabb őrületet, a gorpcore-t például már most a normcore utódjaként emlegetik. Tudjátok, a normcore-nak köszönhetően jó darabig felkapott volt a különcködésre nem törekvő, semmilyen öltözet, mint amilyet Mark Zuckerberg is képvisel: kopott farmer, egyszerű pamutpóló, sportzokni, edzőcipő.

Tehát a normcore-t most jó eséllyel a még röhejesebb gorpcore követi a sorban, azaz menő lesz hobbitúrázónak, kirándulónak vagy kempingezőnek öltözni, azzal a különbséggel, hogy nem a túra és sportboltokban keressük majd a lecipzározható hegymászó nadrágokat, polárpulóvereket és pufidzsekiket, hanem a dizájnerbutikokban vagy Zarában és a H&M-ben.

Bár a pasi divathéten már voltak előjelei a hátizsákkal, vödörsapkával és matricás tetkóval jól kombinálható trendnek, azért arra nem számítottunk, hogy még a Vogue is beemeli szezonális ajánlójába a pufidzsekit, ami miatt várhatóan olyanok is hordják majd, akik eddig csak képeslapokon vagy valamelyik Netflix sorozaton keresztül kerültek közelebbi kapcsolatba a természettel.

Az Asos divatblogjának főszerkesztője, Susannah Tucker szerint semmilyen tudományos magyarázatot nem igényel a pufidzsekit viselő divatrajongó emberek megértése, mivel nyilvánvalóan semmi köze nincs ahhoz a tényhez, hogy hideg van. Ráadásul nevezhetjük “Mountain chic-nek”, “Camping Glam-nek” vagy akárminek, sehogy sem lesz elegáns. Ahogy valószínűleg előbb fogunk egy belvárosi salátabárban vagy másnapos lattézóban összefutni pufidzsekis gorpcore-ossal, mint a Pilisben vagy a Bükkben.

A New York Post szerint a Balenciaga már tavaly bepróbálkozott a trenddel, de akkor senki nem vett róla tudomást.

Ezért is volt annyira meglepő, mikor Asap Rocky mégis dobott egy gorpcore-t a februári divathéten, majd hivatalosan Beyoncé húga, Solange Knowles hozta divatba ezt a vonalat a Met-gálán, azóta pedig számos divatszerkesztő, blogger és celeb elsütötte a pufidzsekit játszósruhával, elegáns kosztümmel vagy akár flitteres kezeslábassal. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy hogyan hordjuk a divatba jött pufidzsekit a következő szezonban, majd szavazzátok meg, hogy mit gondoltok a legújabb őrületről!

Hogy tetszik a gorpcore?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek