Menő táskákat vásárolhatsz, ha nem a fast fashionben keresgélsz

A hazai márkáknál pörög a hátizsák, a rózsaszín és a metál. Mutatjuk, mit tervezett például Abonyi Alma vagy Petrity Dorka!

Nemrég megmutattuk, hogy milyen ruha kollekciókkal készültek az ismertebb és feltörekvő hazai tervezők a tavaszi-nyári szezonra. Ezúttal annak jártunk utána, hogy Nini Molnár vagy Kovács Ágnes táskái mellett milyen minőségi táskákat dobtak piacra a magyar kiegészítőtervezők és divatházak. A hajtás után kiderül, hogy van-e élet a fast fashion boltokon, a luxus táskákon illetve a hátizsákon túl? Kattintsatok!

Abonyi Alma

A szobrász szakon diplomázott tervező 2013 őszén debütált Phoenix kollekciójával, nőies, uniszex darabjaival pedig viszonylag megkerülhetetlenné vált a hazai táskapiacon. A szoborszerű, de strapabíró, praktikus táskák 100 százalékban kézzel készültek, áruk ennek megfelelően átlagosan 550-1150 euróba, körülbelül 169-354 ezer forint körül mozog a márka weboldalán, ahol az aktuális trendeknek megfelelően kapható szőrmével bevont táska és hátizsák is.

Zoe Phobic

A márka 27 éves tervezője, Szimon Ágnes Nóra hazai kolleganőivel ellentétben nem hisz a “túlárazásban” és inkább a fast fashion márkákhoz igazította árait. Ennek köszönhetően a márka weboldalán vagy a belvárosi Open Showroomban már 5000-13.000 forint között is lehet minőségi tervezői táskát kapni. A 2017-es tavaszi-nyári ‘Havana' névre keresztelt kollekciót a kubai főváros színvilága, hangulata és épületei ihlették, mi szerettük a világosrózsaszín és pezsgőszíneket, de valószínűleg nagy sláger lesz a cicafüles táska is a szezonban.

Petrity

A közgazdászként végzett Petrity Dorka 2012-ben mutatta be első kollekcióját, melynek egyik érdekessége, hogy minden egyes darabját a tervező varrta le. Az 1991-ben született dizájner új kollekciója leginkább azok számára lehet érdekes, akik nem tudnak kifizetni több száz ezer forintot egy luxustáskáért, de szeretik a klasszikus, minőségi táskákat. Az elsősorban fekete, púderrózsaszín, pezsgő, szürke és barna színeket kapott táskák átlagosan 44.490-64.490 forint között mozognak a márkánál.

Sertees

A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése a Tímea Bartos és Tim Rose közös kollaborációjából létrejött Sertees, aminek tervezésénél a hagyományos magyar disznóvágás legfontosabb elemeiből merítettek ihletet a dizájnerek, sőt az öt különböző formájú bőrtáskának is olyan fantázianeveket adtak, mint például a Koca, Poci, Hízó vagy Süldő. Jó hír, hogy a minőségi táskákat nem árazták túl, átlagosan 105-300 euróért, körülbelül 32-92 ezer forintért lehet lecsapni a különös néven futó divatos darabokra.

+1 Kedvencek

Persze nemcsak ez a négy magyar tervező utazik táskákban, számos említésre méltó kiegészítő jelent meg a piacon, a felhozatalt elnézve pedig nem ússzuk meg a hátizsák vásárlást, de divatban vannak a szokatlan formák és a metál illetve rózsaszín színek is a szezonban. A galériára kattintva mutatjuk,hogy mi kapható többek között a Nububan, a Winnersportban, a Celeninél, Juhász Dóránál vagy a Make Designban!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek