Egy másik bolygón lenne már a helyünk a divatházak szerint

Politikailag feszült pillanatokban szokás bevetni az ufó- és az űrutazás bombát. Mutatjuk a legújabb trendeket!

Nemcsak a 80-as évek stílusirányzatai vannak divatban, hanem a 60-as évek “space-age” vonalához igazodó futurisztikus trendek is. A Paco Rabanne féle ezüst ruha például az új generációs celebeknek köszönhetően újra felbukkant az éjszakai életben, ahogy az André Courrèges által 40-50 évvel ezelőtt divatba hozott szuperminik, illetve a fehér- és ezüst csizmák is virágkorukat élik 2017-ben.

A világűr, a különféle bolygók és csillagok, valamint a repülő csészealjak témája számos divatháznál megjelent a divathéten a Chaneltől a Diorig. Jeremy Scottot például már tavaly megihlette az 2062-ben játszódó Jetson család sztorija, Karl Lagerfeld rakéta körül vonultatta fel modelljeit és űrhajósokat nyomott ruháira, míg a Guccit nemrég azzal gyanúsították meg, hogy földönkívülieket lopott. És persze Kanye West is beszállt a buliba egy titokzatos, “NASA Kanye West Project 10” című videóval amit ezen a rejtélyes oldalon lehet megtekinteni.

A “space-age” trendet olyan tervezők futatták be a 60-as évek közepén, mint a Courréges, a Paco Rabanne vagy Pierre Cardin, melyeket egyértelműen az akkor zajló globális űrverseny és a hidegháború inspirált. Courréges például olyan erős érdeklődést mutatott az űrutazás jövője iránt, hogy személyes meghívást kapott a NASA-tól a floridai Cape Canaveralban található Kennedy-űrközpontba. Ugyanebben az időben tervezte meg Paco Rabanne a Barbarella jelmezeit, emlékeztek, ez az a sci-fi, amiben Jane Fonda egy 41. századi, bolygóról-bolygóra szálló szuperlányt alakít.

A kritikusok szerint azonban nem véletlen, hogy ilyen politikailag instabil és feszült időkben (pl.Donald Trump megválasztása, Brexit, menekültválság) tért vissza az űrutazás témája, mivel a divatnak többek között az a feladata, hogy egy jobb, szebb és érdekesebb jövőképet vetítsen elénk. Az persze egy más kérdés, hogy a tervezők szerint ez a hely egy másik bolygón és nem a földön lesz megtalálható a jövőben. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy hogyan gondolták újra az űrtrendeket a divatházak!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek