A hátizsák és tornacipő még mindig verhetetlen a fesztiválokon

Azt már tudjuk, hogy mi az idei fesztiváltrend, de milyen cipőt és táskát vegyél fel a ruháidhoz?

Az éves fesztiváltrendre nagyjából áprilistól kíváncsi az egész világ. Az első hírek szerint idén a csillámsegg a divat a világban – ebből Sopronban csak seggeket láttunk, igaz azokból meglepően sokat, úgyhogy ha trendi szeretnél lenni a hamarosan kezdődő Balaton Soundon, akkor semmiképpen se felejtsd otthon a seggvillantós rojtos farmert.

A Coachellán a pucérkodás is ment és mindenki bikinifelsőben csapatta, ami elég uncsi, tekintve, hogy a Balaton Soundon már évek óta alap a bikinis fesztiválozás. Az idei Volton szétnézve a seggvillantós nadrágok mellett még mindig sokan jelentek meg virágkoszorúval a fejükön, de idén arra voltunk kíváncsiak, hogy ezekhez milyen cipőt és táskát visznek magukkal a fesztiválozók. 

Idén egy kicsit meg kellett küzdeni az elemekkel azoknak, akik végigbulizták a Volt fesztivált, ugyanis volt kánikula és sárban dagonyázás is. Első nap még kissé kontrasztosnak tűnt egymás mellett a szandálos és a bakancsos bulizók tömkelege, de hamar kiderült, hogy mindkét csapatnak igaza lett.

A bakancsos brigád azért döntött a nem éppen nyári viselet mellett, mert egyrészt jól jön, ha esik egy kis eső, másrészt jobban tartja a bokát és nem is kell aggódni ha a tömegben valaki a buli hevében ráugrál a lábfejére. Ugyanez már nem mondható el a vékony pántos szandálos tömegekről, az ő lábujjaik ugyanis halálfélelmben várják, hogy végre vége legyen a koncerteknek, de néha felfrissülésként leöntik őket sörrel vagy egy kis hideg vízzel és megvan az a sajátos tulajdonságuk, hogy sokkal könnyebb megszabadulniuk a kosztól, mintha egy fehér vászoncipőben menne gazdájuk bulizni.

Mondjuk, ahogyan láttuk a dagonyázós sárban a vékony kis pántok egy része viszonylag hamar feladta a küzdelmet a természettel, vagy éppen a sima talp vált életveszélyessé a csúszós agyagos szakaszokon. Sokan maradtak a köztes megoldásnál és kényelmes tornacipőben mentek fesztiválozni, ezek közül toronymagasan a Converse és a Vans cipők nyertek, igaz a legtöbb szintén megsínylette a sarat, ahogyan a hófehér Adidas Superstar cipőknek sem tett túl jót az eső. 

A táskák tekintetében pedig elsöprő győzelemmel a hátizsákok lettek a befutók, ezek közül is sok volt a sima egyszerű zsinóros "gymbag" verzió, de rengeteg metálos színvilágú darabot is láttunk. Újra visszajött, vagy talán ki sem ment a divatból az övtáska, hasitasi funkció helyett sokan a vállukon hordták, ahogyan az olyan kisméretű táskákat is, amikbe néhány papírzsebkendőn, személyi igazolványon és a fizetésre szolgáló kártyán kívül az égvilágon semmi sem fért bele. A galériánkban pedig megmutatjuk, hogy a menő fesztiválcuccokhoz milyen táskákat és cipőket választottak maguknak a voltos fesztivállátogatók!

Oszd meg másokkal is!
Mustra