A sólisztgyurma a legmenőbb túlélőkaja most a neten

A nem túl hivalkodó ételféleség egy évig is eláll, és az elkészítése sem igényel különösebb felkészültséget.

Megvan, mi az a sólisztgyurma? Gyerekkorodban te is imádtál vele játszani (aztán anyukád határozott kérése ellenére megenni)? Na most úgy néz ki, ennek egy finomított verziója hasít a neten, pontosabban a Buzzfeeden, túlélőkaja címszó alatt.

A három összetevőből készülő túlélőkenyér volt a katonák elsőszámú eledele az Amerikai Polgárháború során, de a Gyűrűk ura lembaszával, a tündekenyérrel ellentétben nem igazán rendelkezik csodatevő képességekkel. Nincsenek hírek arról, hogy remény és melegség áradna szét a fogyasztók lelkében, a túlélőkenyér valójában egy dologra jó: elodázza kicsit a halált. 

[PINTEREST] 594cda0c50e48

Jobb, mint a fűrészpor!

Persze egy posztapokaliptikus zombiroham során jól jöhet a túlélőkenyér, ami egyébként a legtöbbet keresett recept a Pinteresten Alaszkában. Ez el is mond mindent, amit a puritán, és akár egy évig is elálló táplálékról tudni kell. A recept egyébként elég rövid. 

te ettél sólisztgyurmát gyerekkorodban?

A hozzávalók: 1 rész víz, 3 rész liszt, egy kevés só. Elkészítése: süssük a kotyvaszt félóráig 190°C-on, majd fordítsuk meg, és pörköljük így is 30 percig. Számos formája létezik egyébként, bizonyos változatok pedig – például a kissé képzavaros Tengerész fiú pilótakeksze – boltban is kaphatóak.

A Buzzfeed egyébként egy még furcsább receptről is hírt adott, az íztelen eledelt ugyanis sokan úgy próbálják fogyaszthatóvá tenni, hogy a tésztát egy narancs vagy grapefruit héjába töltik, majd tábortűzön megsütik. Ez még sokkal rosszabbul hangzik, mint az, hogy van, aki kiszínezés után, nyersen rágcsálta el az anyukája által kikevert sólisztgyurmából készült kiscicát.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek