Itt a LEGO és az Origami keveréke, a Trox

A Troxokkal való építkezéshez szükség van némi Origami tudásra is, de itt csak egyféle dolgot kell megtanulni hajtogatni, utána már szabad a pálya, mindenki azt épít, amit akar.

Az új játék összekapcsolható elemekből áll, mint a LEGO, de az elemek tapintásra műanyagra emlékeztető papírból készülnek, ezért némi hajtogatásra is szükség van az építkezés megkezdéséhez. A Jonathan Bobrow által megálmodott építőjáték egyféle alapelemet tartalmaz, ebből legalább négy kell ahhoz, hogy létrejöjjön egy aztán további építkezésre felhasználható egység. A Curbed beszámolója alapján úgy tűnik, sikeres lehet a projekt, Jonathan agyszüleménye máris összeszedte az eredeti célkitűzésként megszabott 10.000 dollárt (~ 2.600.000 Ft).

8fdb167910d6e593bf65619f7166c2c1 original
Kickstarter

Ikozaéderek hatéveseknek

A tetraéderek, oktaéderek, és ikozaéderek bűvöletében élők szeptemberben vehetik először kezükbe a Troxokat, egy 50 darabos készlethez jelenleg körülbelül 8000 Ft kicsengetésével lehet hozzájutni, de ezzel persze a projekt létrejöttét is támogatják a hozzájárulók. Az alkotó célja nem csak egy újabb cicák és tornyok felhúzására alkalmas építős játék létrehozása volt, azért választotta ezeket a formákat, mert szerinte fölöslegesen szűk korlátokat állítunk a gondolkodásunknak azzal, hogy mindig kockákkal és négyszögekkel dolgozunk, amikor építkezünk, sokkal szabadabb és jobb térlátást eredményezhet, ha más formákkal is megpróbálkozunk. Nem csak egy LEGO-t koppintó játékról van szó, a Troxok készségfejlesztő, hobbi építészek egész hadseregét előállító eszközök is lehetnek. Szerinted menő vagy ciki az új moduláris építőjáték?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (442) (421) Ciki!
Mustra