Minden, amit Pippa Middleton esküvői ruhájáról tudni érdemes

Meg persze arról is szót ejtünk, hogy mit viselt a nővére. Tények, képek minden mennyiségben!

Szombaton Katalin hercegné húga, Pippa Middleton örök hűséget fogadott James Matthewsnak az englefieldi Szent Márk templomban. Sokak szerint ez volt az év esküvője, és persze az újságcikkek sora arról szólt, mit is viselt a menyasszony a nagy napon. Mi sem maradunk ki a sorból, a hajtás után jönnek is a részletek, no meg persze a fotók. 

Mit kell tudni a ruháról?

Bár sejteni lehetett, hogy Giles Deacon brit divattervező álmodja majd meg a ruhát a nagy napra, a designer jól titkolta, hogy ő kapta a fontos megbízást. Deacon, akinek stílusa nem feltétlenül köszön vissza Pippa Middleton esküvői ruháján, természetesen nagyon örült annak, hogy ő lett a befutó, és egy hivatalos közleményben mesélt a részletekről: az alsószoknya organzából és tüllből készült, a magasított nyakú, hátul szívalakban kivágott, fűzős csipkeruhát pedig gyöngyök díszítik, és gondos kezek úgy alkották meg, hogy azt a látszatot keltse, mintha nem lenne rajta varrás.

Azt nem tudjuk, hogy ezzel a ruhával mennyi dolga volt Deaconnek és csapatának, de azt igen, hogy két hónapnyi munka volt abban a fehér, ujjatlan csodában, amit Abbey Clancey viselt az esküvőjén 2011-ben. Az árat is csak tippelni lehet, a tervezőnél egy különlegesebb menyasszonyi ruha akár 120 ezer fontba, azaz közel 44 millió forintba is kerülhet.

De nézzük a további részleteket: a fátylat Stephen Jones tervezte, akivel Deacon már korábban is dolgozott együtt, hozzáillő tiarát a Robinson Pelham szállította, ahogyan a fülbevalót is (igaz, ez már régi darab, nővére esküvőjén is ezt láthattuk rajta), menyasszony a lábán pedig egy Manolo Blahnik szaténcipőt viselt. 

Mit kell tudni a tervezőről?

Például azt, hogy darlingtoni születésű, gyermekkorát vidéken töltő Deacon eredetileg tengerbiológus akart lenni - írja az amerikai ELLE. Persze aztán felfedezte a divatot, és olyan nevekkel együtt járt a londoni Central Saint Martins művészeti iskolába, mint Alexander McQueen, Luella Bartley és Stella McCartney. Ezután sok helyen megfordult, majd a kétezres évek elején elindította saját márkáját, 2006-ban pedig ő lett Nagy-Britanniában az év divattervezője. Ja, és 2010-ben kinevezték az Ungaro vezetőtervezőjének, de ez az együttműködés nem tartott sokáig. Deacon nemrég búcsút intett a ready-to-wear kollekciónak is, és azóta csak a vörösszőnyegre, egyedi megrendelések alapján dolgozik. 

És akár hiszed, akár nem Giles Deacon korábban nem rajongott annyira azért ötletért, hogy esküvői ruhákkal foglalkozzon, legalábbis ezt sugallja egy 2008-as nyilatkozata, amiben kifejti, ha valaki évek óta tervezi a nagy napot, akkor nem biztos, hogy érdekli majd más véleménye, ilyenkor a tervező inkább egy szabó szerepét tölti be. Persze - ahogyan a fentiek is mutatja- , azóta megváltozott a véleménye, és úgy gondolja, aki haute couture ruhákkal foglalkozik, annak bizony jövedelme nagy része az ilyen megrendelésekből származik, arról nem is beszélve, hogy milyen remek dolog egy csodás, különleges ruhát megálmodni egy kedves ügyfél élete legfontosabb napjára. 

És hogy kik az ismertebb ügyfelei? Scarlett Johansson, Drew Barrymore, Thandie Newton, Kerry Washington, Kate Hudson, Victoria Beckham, Kate Moss, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Carey Mulligan, Solange Knowless, Lady Gaga, Cate Blanchett, Sarah Jessica Parker, és állítólag Beatrix yorki hercegnő is rajong a munkásságáért. 

Mit viseltek a többiek?

Katalin hercegné saját esküvőjén egy Alexander McQueen ruhát viselt, és most sem szakadt el ettől a divatháztól, míg édesanyja, Carole Middleton is maradt a kedvencénél, vagyis neki most is Catherine Walker márkájára esett a választása. György herceg, a húga és a többi gyerek pedig a Pepa & Co térdnadrágjait, blúzait, illetve ruháit viselték. Az esküvőre hivatalos volt a Middleton lányok testvérének, Jamesnek a volt/jelenlegi barátnője, Donna Air is. Hogy miért emeljük ki őt? Mert sokan felrótták neki, hogy nagyon rosszul választott, amikor egy majdnem fehérnek tűnő Emilia Wickstead ruhát vett fel.

Oszd meg másokkal is!
Mustra