Új kajatrend az instán: süss felhőtojást!

Unod a rántottát és a tükörtojást, sőt már az Eggs Benedict is snassz? Az insta új kedvenc villásreggelijét, a felhőtojást neked találták ki.

A Telegraph szerint mostanáig kellett várni az Instagram legújabb kajadivatjára, de végre megérkezett, hurrá. 2016 a szusiburger és a szivárvánnyal töltött melegszendvics éve volt, 2017 pedig a felhőtojásé lesz. Felhő. Alakú. Tojás. Őrület. Így néz ki:

How do you like your eggs in the morning? #cloudeggs #jawsurgeryrecovery #lowerjawsurgery #softfood

Amy Genn (@genn90) által megosztott bejegyzés,

A villásreggelik új sztárja sütőben készül, és lényege, hogy a tojásfehérjét felhő alakúra sütjük, a sárgáját később ütjük bele, hogy a felhők mögül előbújó Napra hasonlítson.

Elkészítése nem túl bonyolult: ha szét tudod választani a fehérjét a sárgájától, és képes vagy kemény habbá verni a tojásfehérjét, nyert ügyed van. Ha kicsit cifrázni akarod, a fehérjét turbózhatod sonkával, sajttal vagy zöldfűszerrel, amitől finomabb lesz a reggelid, csak kevésbé felhőszerű. 

☁️🍳Cloud Eggs🍳☁️ This is one of those Internet crazes that I was skeptical of until I saw A life of Geekery's version on Pinterest stuffed full of veggies & breakfast meats. Now I'm onboard!! . Cloud eggs are fairly simple to make; they require separating the egg; whipping the white until firm; making lovely little nests on parchment; baking a few minutes; nestling the yolk back in place; baking a few minutes more and they are done. 💁🏻I pinned the exact recipe @ Jennifer's Kitchen LLC under breakfast. The magic for me lies in adding all sorts of ingredients to the egg whites gently prior to cooking. Cheeses, greens, meats... anything you would add to a omelet! So maybe it's just a little something fun to try to get out of the hum drums of breakfast or maybe it will be your next favorite egg ever! 😋 . . #cloudeggs #breakfast #eggsinacloud #breakfastlover #eggs #brunch #eggs🍳 #🍳#☁️#☁️🍳

Jennifer | Jennifer's Kitchen (@fromjenniferskitchen) által megosztott bejegyzés,

Felhőtojás lépésről-lépésre

  1. Válaszd szét a tojást fehérjére és sárgájára.
  2. Verj a fehérjéből sűrű habot. Ha szeretnél bele tenni sajtot, sonkát vagy zöldséget, azt most keverd bele.
  3. Fektess egy tepsibe sütőpapírt, és a habbá vert tojásfehérjét halmozd rá. Alakíts ki benne kis mélyedést – ide jön majd később a sárgája.
  4. Süsd a fehérjét sütőben 5-8 percig, vagy addig, amíg elkezd megbarnulni.
  5. Vedd ki a tepsit, és töltsd ki a lyukat a sárgájával.
  6. Tedd vissza a sütőbe, és süsd további 3 percig.
  7. Vedd ki, tálald.
  8. Fotózd le.
  9. Jó étvágyat!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek