A Telegraph szerint mostanáig kellett várni az Instagram legújabb kajadivatjára, de végre megérkezett, hurrá. 2016 a szusiburger és a szivárvánnyal töltött melegszendvics éve volt, 2017 pedig a felhőtojásé lesz. Felhő. Alakú. Tojás. Őrület. Így néz ki:
A villásreggelik új sztárja sütőben készül, és lényege, hogy a tojásfehérjét felhő alakúra sütjük, a sárgáját később ütjük bele, hogy a felhők mögül előbújó Napra hasonlítson.
Elkészítése nem túl bonyolult: ha szét tudod választani a fehérjét a sárgájától, és képes vagy kemény habbá verni a tojásfehérjét, nyert ügyed van. Ha kicsit cifrázni akarod, a fehérjét turbózhatod sonkával, sajttal vagy zöldfűszerrel, amitől finomabb lesz a reggelid, csak kevésbé felhőszerű.
Felhőtojás lépésről-lépésre
- Válaszd szét a tojást fehérjére és sárgájára.
- Verj a fehérjéből sűrű habot. Ha szeretnél bele tenni sajtot, sonkát vagy zöldséget, azt most keverd bele.
- Fektess egy tepsibe sütőpapírt, és a habbá vert tojásfehérjét halmozd rá. Alakíts ki benne kis mélyedést – ide jön majd később a sárgája.
- Süsd a fehérjét sütőben 5-8 percig, vagy addig, amíg elkezd megbarnulni.
- Vedd ki a tepsit, és töltsd ki a lyukat a sárgájával.
- Tedd vissza a sütőbe, és süsd további 3 percig.
- Vedd ki, tálald.
- Fotózd le.
- Jó étvágyat!