Cicciolina exférje táskákat tervezett a Louis Vuittonnak

A világ egyik legjobban fizetett kortárs művésze, Jeff Koons klasszikus festményekkel szórta meg a luxustáskákat.

Nemcsak a Supreme márkával kollaborál a szezonban a Louis Vuitton, hanem a polgárpukkasztó munkáiról ismert amerikai művésszel, Jeff Koonsszal is, aki egy 51 darabból álló táska, sál és különféle kiegészítőkből álló kollekciót szállított le a francia divatháznak “Masters” néven.

A 62 éves Koons saját monogramja és formái mellett olyan meghatározó festők világhírű műalkotásait tette rá a luxustáskákra, mint Leonardo da Vinci, Tiziano, Fragonard, Van Gogh vagy Rubens, az egész projekt pedig tökéletesen illeszkedik a művész egy korábbi, “Gazing Ball” címen futó sorozatához – melyben fényvisszaverő kék gömbökkel dobta fel a világ legismertebb festményeit.

“Van, aki valószínűleg túl kommersznek találja és úgy gondolja, hogy egy komoly művésznek nem kellene táskákkal foglalkoznia” – mondja Koons, aki egyébként rendkívül piacképesnek találja a kollekciót, ami április 28-tól lesz elérhető a márkaboltokban. A mutatós daraboknak persze megkérik az árát, egy nyuszis charmért 585 dollárt (kb.171.700 forint), egy nagyobb méretű táskáért 4000 dollárt (kb.1,1 millió forint), egy selyemsálért pedig 730 dollárt (kb.214 ezer forint) kérnek majd.

Bár aprópénz ez ahhoz képest, hogy Koons “Balloon Dog” (Lufi kutya) nevű alkotásáért 2013 novemberében 58,4 millió dollárt hagyott ott egy műgyűjtő a New York-i Christie’s-ben. Ennyit pedig még egy kortárs művésznek sem perkáltak a munkájáért – írja a Hypebeast.com Koonsról, aki mellesleg Cicciolina férje volt 1991 és 1994 között.

Míg a Louis Vuitton olyan művészekkel kollaborált az elmúlt években, mint például Takashi Murakami, Richard Prince, Daniel Buren vagy Damien Hirst, addig Koons is kipróbálta már magát a divatvilágban és egy-egy projekt erejéig összeállt a Stella McCartneyval illetve a H&M-mel is.

“Gondoltam, hogy talán szeretnének velem csinálni egy órát. De kiderült, hogy táskákról van szó” – nyilatkozta Koons a közös munkáról, amiről várhatóan hallani fogunk még és borítékolhatóan egy-két A-listás celeb vállán is felbukkan majd az új Louis Vuitton x Jeff Koons táska a közeljövőben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek