Szinte ugyanazt a virágmintás ruhát árulja több megfizethető márka is

A hímzett nyáriruha megjelent például a H&M, a Zara, az Asos és az Elvi kínálatában is.

Nincs tavaszi-nyári szezon virágmintás ruhák nélkül, jól tudják ezt a nagy divatházaktól előszeretettel inspirálódó fast fashion márkák is, akik úgy tűnik, hogy akaratlanul is ugyanazért a virágos anyagért nyúltak a textilgyárban – hívja fel a figyelmet a vicces azonosságra a Daily Mail.

A virághímzéssel díszített áttetsző midiruha tehát a kifutókról lecsorgott az utcai divatba és az elmúlt hetekben felbukkant a H&M, az Asos, az Elvi és a StyleWe.com polcain, különféle árakon. A H&M gumirozott ujjú, mindössze két méretben (XS/S és M/L) kapható verziója talán a legolcsóbb, 19.900 forintot kérnek érte például a Váci utcai üzletben, míg az Asosnál mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, ott 120 fontra, kb. 43.200 forintra árazták be a rózsaszín béléses darabot, ami pluszos méretben is kapható.

A StyleWe.com oldalán már leárazva 96.78 fontba, kb.34.939 forintba kerül a bokáig érő ruha, ami 2-12-es méretig (32-42-es méret) kapható. A John Lewisnál 184 fontot, kb. 66.240 forintot kérnek egy V-nyakkivágású, ujjatlan darabért. Talán nem ritka, hogy a szezon kulcsfontosságú darabjai a fast fashion boltokban hasonló verzióban kötnek ki, de azért ez az egyezés durva: a z Elvi,, 75 fontra, kb. 27 ezer forintra árazta be a virágos ruhát, ami 14-es mérettől (nálunk a 42-es méretnek felel meg) kapható a márkánál. Állítólag a Zarában is volt ilyesmi feketében, de a spanyol cégnek már sikerült túladni a fazonon.

“Mikor a vezetőtervezőnk a tavaszi-nyári kifutók trendjeit kutatta, a virágos hímzés a legtöbb menő shown látható volt. Az anyagot külföldről rendeltük, mivel azt gondoltuk, hogy ez a minta tökéletes lenne egy csinos nyári ruhához. Ahogy nyilván más gyártónak is eszébe jutott” – mondta az Elvi igazgatója, Jess Archer a szembetűnő hasonlóságról, amit nemcsak testszínben, de feketében is elsütöttek a márkák. Kattints a galériára és csekkold le, hogy miként dolgozták fel az anyagot a megfizethető brandek a szezonban!

Oszd meg másokkal is!
Mustra