Öltözzön jól az irodában is!

Persze, szuper dolog a bomberdzseki meg a szakadt farmer, csak sajnos sokan nem tehetik meg, hogy patchwork nadrágban járjanak dolgozni. Most nekik szedtünk össze pár szettet a fast fashion boltokban, és hát nem irigykedünk.

A legtöbb irodakompatibilis ruha ugyanis elég műszálas, nem túl dekoratív, cserébe unalmas és drága. Próbálkoztunk pár extrémebb ruhadarabbal is, nem sok sikerrel: mármint akkor sikernek lehet elkönyvelni a trendinek tűnő bohócruhát, ha annyira felbosszant a farmertilalom, hogy képesek vagyunk például divatoverálban munkába menni. Részletek, jó és kevésbé jó szettek a hajtás után!

Stradivarius

Az Inditex egyik legnőiesebb márkájánál két rendes irodába való szettet is össze tudtunk szedni viszonylag hamar. Sajnos az alább látható, együtt kipakolt blúz és szoknya egyáltalán nem illett egymáshoz felvéve, ettől még mindkettő jó a maga nemében és külön.

A galériában talál egy hagyományosabb, chino-nadrágos, blúzos szettet is, amiben tényleg el tudnánk képzelni, hogy irodába járjunk minden nap. Itt az árak sem annyira elszálltak, 14 ezerből kijön a blúz-nadrág vagy blúz-szoknya páros, ehhez a kabát még 16 ezer. Szóval 30 ezerből lehetünk tetőtől-talpig divatos irodisták ezen a tavaszon, és előnyt élveznek azok, akik nem szeretik az egyszerű blúzokat vagy ingeket, hanem akár a fodrokat bevállalják. 

C&A

A C&A a nagyobb méretű hölgyeknek is kedvez, sőt, leginkább csak nekik kedvez, ezért a galéria képei nem lettek igazán jók. Megbízható, teljesen átlagos, lefelé bővülő pantallók és poliészter ingek vannak dögivel, ráadásul most egy csomó le is van árazva. Alábbi ruha például csak 4 ezer forint, igaz, a blézerért elkérnek 12 ezret, de még így is az egyik legolcsóbb megioldás a német márka, ha hirtelen kell vennie egy irodai dress code kompatibilis szettet.

H&M

Itt nagyon tombol a szezonközi leárazás, de alábbi csodaszép kabátra sajnos nem érvényes semmilyen kedvezmény, így 18 ezer forintba kerül. A blúznak is megkérik az árát, ezért cserébe elég különleges az ujjmegoldása és az anyag is kellemes, a nadrág pedig csak 4 ezer forint, úgyhogy alábbi szett kijön 32 ezer forintból. Ha a kabát helyett blézert vennénk, ez az összeg máris csak 27 ezer.

A galériában láthat pár vadabb szettet is, a fekete ruhás sajnos nem mutat sehogy (talán ezért adják 50 százalék kedvezménnyel?), a szafari hangulatú szoknya és blúz pedig totál kaotikus így együtt: külön-külön persze ezek is remek darabok, csak mi elbuktuk ezt a styling dolgot.

Zara

Álljon itt rögtön kedvenc blézerünk, egy 23 ezres Chanel-utánérzés. Itt a legjobbak egyébként a fekete nadrágok, jó az esésük, a fazonjuk is, viszont drágábbak a többiek kínálatánál (10 ezer forint egy gatya). Alábbi szett tehát kabát és blúz nélkül már annyiba kerül, mint amiből máshol egy teljes szettet kap, de mondjuk csinos is.

Érdemes belekattintania a galériába, mert a következő képen bemutatjuk, hogy az ár meg a trend nem minden, fel lehet öltözni elképesztően röhejesen is ekkora összegből, ha a kirakati babákat próbáljuk másolni. Szóval jó dolog a harangujj és a bő gatya, csak nem rajtam.

Természetesen a Zarában is van egy rakás ceruzaszoknya és mókás női blúz, szóval ha divatos irodista szeretne lenni, és nem sajnálja a pénzt a szettekre, azt tanácsolnám, ide induljon.

Mango

A spanyol márka is az irodista nők nagy kedvence, érthető, mert rengetegféle blézerük van, szép színekben is. Úgyhogy a fekete zakót akár el is felejthetjük, van itt bézs és égkék is, a blúzok közt pedig találunk kaktuszmintást és masnist is. Ha culotte-nadrággal próbálkozna, akkor ide induljon, nagyon jó fazonok vannak és az öltönynadrágok között is nagyon csinosakat találtunk, remek anyagból, igaz, közel 14 ezer forintért. 

A galéria végére raktunk még egy furcsa szettet, egy kantáros gatyát, ami anyagában és szabásában is elegáns szeretne lenni (szóval nem az a kertészkedős darab), ezt ha blúzzal viseljük, akkor nem lehet egy szava se a főnöknek, aki a farmerra fúj. Mondjuk tetszeni valószínűleg nem fog neki a jelmezünk, úgyhogy inkább csak akkor vállaljon be valami hasonlóan extrémet, ha biztos a pozíciójában, vagy épp abban, hogy hamarosan felmond.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek