Így hordja a bokacsizmát!

Felejtse el a balerinacipőt.
Felejtse el a balerinacipőt.Edward Berthelot / Getty Images Hungary

Nemcsak fehér színben menő a téli szezonban a bokacsizma, hanem bársony, metálfényű-és kígyóbőr verzióban is. A mutatós lábbeli azonban nem feltétlenül olyan kényelmes, mint a szintén trendi torna- vagy telitalpú cipő és persze van egy-két szabály is, amit nem árt betartani, ha kényelmesen és divatosan szeretnénk hordani az örökzöld fazont. A hajtás után mutatjuk, hogy milyen trükköket érdemes bevetni!

1. Vegyen egy fél mérettel nagyobbat

A bokacsizmák sajnos keskenyebbek, mint a tűsarkú cipők, ezért ajánlott ezekből legalább egy fél mérettel nagyobbat venni és talpbetéttel biztosítani a maximális kényelmet. A PureWow.com szerint azzal is ki tudjuk védeni a szűk orrú, magassarkú bokacsizma okozta fájdalmakat, ha leragasztjuk a harmadik és a negyedik lábujjunkat és adunk egy extra párnázottságot a talpunk elülső felének, mivel egyes elméletek szerint azért fáj a lábunk a magassarkúban, mert a két lábujj között található idegre nyomás nehezedik, ami megnehezíti, hogy fesztelenül tipegjünk a lábbeliben. 

2. Menjen rá a vaskosabb sarkakra!

A vékony sarkon nehezebb egyensúlyozni, a vastag sarok nagyobb stabilitást ad, kényelmesebb viselet hosszútávon. Szerencsére divatban vannak a rocksztáros bokacsizmák is, aminek köszönhetően szinte bárhol be lehet szerezni egy stabilabb sarkú, hétköznapokban is bevethető cipőt a szezonban.

Segítsen talpbetéttel a kényelemre.
Segítsen talpbetéttel a kényelemre.Christian Vierig / Getty Images Hungary

3. Cserélje le titokzoknira a sportzoknit

Bár az idei szezonban szinte mindent fehér sportzoknival kombinálunk, sőt még a bokacsizmára is ráhúzzuk azt, azért próbáljon elvonatkoztatni az aktuális trendektől és a hideg ellenére viselje elegánsabban bokacsizmáját. Harisnya fölé is húzzon pamutzoknit, mert így kevésbé csúszkál a lába a csizmában!

4. Villantsa ki a lábát

Ha sikerült lebeszélni az elcsépelt sportzokniról, akkor arról sem lesz nehéz meggyőzni, hogy tűrje fel a farmer szárát és hagyjon egy kis helyet a bokacsizma és a farmer között. Meglátja, hogy milyen elegáns és modern hatást kelt így az aznapi szerelése.

5. Hordjon bokacsizmát a balerinacipő helyett

Az idei és a következő szezonban is ciki lesz lapos balerinacipővel kombinálni a harisnyával felvett miniruhát. Legyen bátor és cserélje le bokacsizmára vagy bakancsra a jól bevált fazont!

Nemcsak a 10 centis sarkak vannak divatban.
Nemcsak a 10 centis sarkak vannak divatban.Timur Emek / Getty Images Hungary
Oszd meg másokkal is!
Mustra