Miért van minden űrhajósnál csípős szósz?

Az ételek íze furcsává válik az űrben. Ez azért van, mert a mikrogavitáció különös módon hat az emberi testre. A folyadék a fejbe áramlik, vértolulást és orrdugulást okozva. Emiatt az ételek íze megváltozik, az ízek intenzitása lecsökken. Mi a megoldás tehát? A csípős szósz.

Az asztronauták a Nemzetközi Űrállomásról jelentették, hogy nagyon kívánják a csípős szószt és más csípős ételeket. A csípős ugyanis kitisztítja az orrjáratokat, segít a szaglás, ízlelés, légzés elősegítésében. Plusz felélénkíti a szájban található háromosztatú idegeket, ami azt eredményezi, hogy akkor is érezzük az ízeket, ha eldugult az orr. Szóval arra az esetre, ha űrutazásra készül, vagy csak szeretne megszabadulni az orrdugulástól, ne felejtsen el magához ragadni némi csípős szószt!

Oszd meg másokkal is!
Mustra