Teszt: mit tudnak a szempilla-hosszabbító szérumok?

A legújabb őrület a szempilla: már nem csak 3 meg 4 D szempillákat lehet építtetni, hanem elözönlötték a drogériákat a készítmények, melyek azt ígérik, kitartó ecsetelés után 18%-kal, vagyis kábé 1 milliméterrel hosszabbak lesznek pilláink. Nekem ezekről kapásból az ugrott be, amikor 10 évvel ezelőtt mellnövesztő krémekkel díleltek a csoporttársaim, mindenki kente a melleit, aztán senkinek nem nőtt meg semmije. Szóval kellően szkeptikusan álltam a projekthez, sajnos úgy tűnik, igazam lett, a cégek műszeres mérése ide vagy oda, az én pilláim nem kezdték a földet söpörni – de tény, hogy erősebbek és puhábbak lettek, plusz pár tizedmillimétert tényleg nyertem! A tesztet ketten végeztük, egy terméket folyamatosan csak az egyik szemünkön használtunk, nem kevertük őket. Részletek a hajtás után!

Balról jobbra: Sante natural lash extension, Alverde Lash Booster, Balea Teint Perfection szempillaszérum, Catrice LashBoost
Balról jobbra: Sante natural lash extension, Alverde Lash Booster, Balea Teint Perfection szempillaszérum, Catrice LashBoostDívány

1. Sante natural lash extension

Mit ígér? "Bizonyított szempillanövesztő hatás 4 hét alatt - Független tesztelőintézet által megerősítve 21 órán keresztül erősít. 1 hét használat után meghosszabbítja a szempillákat, ezáltal mélyebb tekintetet eredményez." - Ellenőrzött natúrkozmetikum.

Így használja: "Naponta 1 vagy 2 alkalommal húzzuk végig a megtisztított szempillatöveken egy szemhéjtudhoz hasonlóan"

Mit tud? Szerencsére például azt, hogy nem tesztelték állatokon. Ez nekem fontos, mert ha már tök fölösleges szépészeti szereket veszek, legalább cuki bundás állatokat ne kínozzanak meg érte. A termék színtelen, szagtalan, de enyhén csípte a szemem. Ennek ellenére kitartóan használtam, tényleg nem csípett nagyon. Azt ígéri, egy hét után már látok némi változást – nem láttam. A végeredmény 3 hét után kicsit tömöttebb pillák és 0,3 milliméter növekedés képében jelentkezett. És még egy fontos részlet: amíg használtam ezeket az olajokat, szinte alig hullott ki szempillám, és utána, hogy abbahagytam a kenegetést, se lett rosszabb a helyzet.

MARGÓ BAL
Dívány

Mi van benne?Aqua (Water), Betaine, Glycerin, Sorbitol, Inulin, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Betula Alba Juice, Betula Alba Leaf Extract, Xanthan Gum, Sodium Levulinate, Alcohol denat., Sodium Anisate, Arginine, Euphrasia Officinalis Extract*, Lycium Barbarum Fruit Extract*, Lactic Acid, Sodium Lactate, Cimicifuga Racemosa Root Extract, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Citric Acid, Parfum (Fragrance)**

Mennyiség: 4 ml

Ár: 5760 Ft(Müller)

2. Alverde Lash Booster

Mit ígér? Nem túl bőbeszédűek, hosszabb, vastagabb, sűrűbb szempilláink lesznek. Ennyi.

Így használja: Naponta kétszer kell az applikátor segítségével felvinni a szempillatőre.

Mit tud? Először az illata tett rám mély benyomást, nem szeretem az édes, vaníliás illatokat, és emiatt kicsit kihívás volt reggel éhgyomorra ezzel indítani a napot. Szerencsére az édes illat hamar elillan, és a szérum azonnal beszívódik, így szinte azonnal fel lehet kenni a szempillaspirált. A tükörképem alapján nem igazán lettek hosszabbak a szempilláim, a fotó alapján viszont 1 mm-et nőttek, ami nem is rossz teljesítmény, és a másik kettő állítás is - ha nem is nagy mértékben -, de megállja a helyét. 

PAKI JOBB
Dívány

Mi van benne? Aqua, Betaine, Glycerin, Sorbitol, Inulin, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Betula Alba Juice, Xanthan Gum, Betula Alba Leaf Extract, Cimicifuga Racemosa Root Extract, Euphrasia Officinalis Extract*, Lycium Barbarum Fruit Extract*, Arginine, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Sodium Lactate, Lactic Acid, Citric Acid, Alcohol denat., PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum. (Mivel natúrkozmetikumokról van szó, a a csillaggal összetevők biogazdaságokból származnak, illatanyagként pedig természetes illóolajokat használtak.)

Mennyiség: 3 ml

Ár: 1499 Ft (dm)

3. Balea Teint Perfection szempillaszérum

Mit ígér? Hogy hosszabbak lesznek a szempilliánk, illetve vastagabbnak és szebbnek is tűnnek majd. Igaz, türelmesnek kell lenni, mivel a leírás szerint hat-nyolc hét alatt produkál látható eredményeket, és ezt 30 nő véleménye alapján állítják.

Így használja: Naponta kétszer kell az applikátor segítségével felvinni a szempillatőre, és hagyni kell megszáradni. Ja, és aki akarja, a szemöldökén is kipróbálhatja. 

Mit tud? A DM másik termékétől eltérően ennek alig van illata, az állaga hasonlóan kellemes és ez is gyorsan beszivódik. Eget rengető hatása ennek sajnos nincs, igaz, én 6-8 hét helyett csak négyig használtam. A végeredmény: ha hosszabbak nem is lettek a pilláim, de dúsabb (meg kicsit kócosabb) lett az összhatás.  

PAKI BAL
Dívány

Mi van benne: Aqua,Acrylates / C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Benzyl Alcohol, Glycerin, Sodium Lactat, Sodium Hydroxide, Allantoin, Caprylyl Glycol, Biotin, Dehydroacetic Acid, Benzoic Acid, Sorbic Acid, 1,2-Hexanediol, Myristoyl Pentapeptide-17, Sodium Benzoate

Mennyiség: 4,5 ml

Ár: 1599 Ft (dm)

4. Catrice LashBoost - lash growth overnight serum

Mit ígér? +18% szempillanövekedés 30 nap alatt (tesztelték, 20 emberrel, 1 hónapon át, műszeres elemzésekkel mérték az eredményt)

Így használja: "Vidd fel a szérumot, mint egy szemhéjtust a szempillák tövéhez"

Mit tud? Majdnem 1 milliméternyi nyújtást! Felkentem 21 napig minden este mint a kisangyal, néha még reggel is, és utána még két hétig kicit kevésbé rendszeresen. A hossznövekedés mellett érzésre tömörebbek, puhábbak lettek a szempilláim. A termék színtelen, szagtalan olaj, nekem kicsit sok volt, hogy a szokásos esti arc- és szemránckrém mellett még ezzel is foglalkoznom kellett, de végülis megérte a fáradozás!

MARGÓ JOBB
Dívány

Mi van benne? AQUA (WATER), PVP, BUTYLENE GLYCOL, POLYQUARTERNIUM-37, CAPRYLYL GLYCOL, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT, PELVETIA CANALICULATA EXTRACT, BIOTINOYL TRIPEPTIDE-1, APIGENIN, GLYCERIN, CAPRYLHYDROXAMIC ACID, LECITHIN, AMINOMETHYL PROPANOL, DISODIUM EDTA, PPG-26-BUTETH-26, GLUCONOLACTONE, HYDROLYZED KERATIN, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, XANTHAN GUM, SODIUM BENZOATE, OLEANOLIC ACID.

Mennyiség: 6 ml

Ár: 1690 forint (Notino)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek