A kagylókoszorú az új virágkoszorú

Talán Lana del Reynek köszönhető, hogy a rojtos kardigán és a farmersort mellett a romantikus virágkoszorú is évek óta a fesztiválszezon egyik kötelező kiegészítője. Ezen a trenden kívánt változtatni a 27 éves melbourni virágkötő, Chelsea Shiels, aki egyre látványosabb fejdíszeket rak össze kiváló minőségű kagylókból, gyöngyökből és drágakő utánzatokból.

To extravagant?? NEVER * #mermaidcrown #mermaids #seashells #shells #boho #bohoinspo #flowercrowns #pearls #handmade #sandyfeet ***

Una foto publicada por Official Chelseas Flowercrowns (@chelseasflowercrowns) el

“Féltem, hogy mit szólnak hozzá az emberek. Azt hittem, hülyeségnek tartják majd, hogy kagylókat viseljenek a fejükön. Mindig is a tenger alatt élő Ariel szerettem volna lenni. Én egy igazi tengerparti arc vagyok, ez az a hely, ahol a két rögeszmém, a tenger és a kagylók összetalálkoznak” – mondja Shiels.

A mindössze 500 grammot nyomó sellőkiegészítő elkészítése egyébként sokkal több munkát és időt vesz igénybe, mint a virágkoszorúé. Egy kisebb koronához körülbelül 20 kagylóra, a nagyobbakhoz pedig akár 50 darab kagylóra is szükség lehet, ezért Shiels nemcsak a helyi tengerparton keresi a megfelelő alkatrészeket, hanem vannak beszállítói Indiából, Hawaiiról és Ausztrália más partjairól is. –írja a Cosmopolitan.com a nyárias kiegészítőről, amit azonnal elkapkodtak a tervező Etsy oldaláról, ahol jelenleg csak 60 dolláros, 16.659 forintos virágkoszorúkat rendelhetünk, ha akarunk, de folyamatosan készülnek a Disney filmbe illő kagylós fejdíszek is.

"It is perhaps a more fortunate destiny to have a taste for collecting shells, than to be a millionaire" #seashells #oceanair #sandyfeet #nature #shellcrown #mermaid #love ***

Una foto publicada por Official Chelseas Flowercrowns (@chelseasflowercrowns) el

“Vannak amerikai és európai ügyfeleim is, ők általában zenei fesztiválokra, 21.születésnapi bulikra és fotózásokra rendelik meg a kagyló koszorút” – mondja a dizájner, aki nem az egyetlen ausztrál kis hableány rajongó, hiszen ott van még a sellőpikkelyes harisnyanadrágban utazó Tinkercast is a távoli kontinensen. Ön mit gondol az új koszorú mániáról, menőnek vagy inkább cikinek találja a bohém kiegészítőt? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1229) (850) Ciki!
Mustra