A Marchesa nyerte a díjátadós ruhaversenyt

Díjátadószezon van, így talán nem annyira meglepő, hogy mi is sokat foglalkoztunk mostanában többek között a Golden Globe-bal és az Oscar-díjátadóval is. A legjobban öltözött celebnőkkel foglalkozó posztjainkban megírtuk, hogy ki melyik divatház ruhájában jelent meg a vörös szőnyegen, az összesítést viszont már a Fashionista végezte el. Kiderült: a három dobogós a Versace, az Armani és a Marchesa lett. Ha kíváncsi, melyik márka hány celebnőt és mibe öltöztetett, a folytatásban megtalálja.

Bronzérem: Versace

Az olasz divatház összesen hét celebnőnek biztosított ruhát három díjátadón (Golden Globe, SAG, Oscar). Ezek közül a kedvencünk Lady Gaga fekete szettje, illetve Tina Fey lila összeállítása - utóbbit Reese Witherspoon Oscar de le Rentája mellé tettük és jól megszavaztattuk önökkel, hogy kinek az estélyije jobb. (Spoiler: jelen állás szerint Fey toronymagasan vezet.) A galériából kiderül, a Versace idén a homokóra fazont erőltette.

Ezüstérem: Armani

Az Armani eggyel több hírességet győzött meg, hogy az ő ruháikban menjenek a díjátadókra: nagy kedvencünk Cate Blanchett Oscaron viselt mentazöld estélyije, de Kate Winslet SAG Awardson viselt méregzöld szettjét is bármikor elfogadnánk. Ha közös pontot kéne keresnünk a ruhákban, akkor valószínűleg a különleges dekoltázsokat emelnénk ki.

Aranyérem: Marchesa

Szintén egy celebnő a különbség a második és az első helyezett között, viszont a Marchesa ezt úgy érte el, hogy a SAG díjátadóján egyetlen híresség sem viselt tőlük estélyit. Georgian Chapman és Karen Craig ruhái egyébként messziről felismerhetőek: egyszerre könnyedek és lélegzetelállítóak.

A Fashionista egyébként azt is felveti, vajon mennyire szexista a ruhájuk márkájáról kérdezni a celebnőket. Végül az oldal arra jutott, hogy akkor nem az, ha nem kizárólag arról érdeklődnek az újságírók - ráadásul a férfiaknak eléggé meg van kötve a kezük a dress code-ot illetően.

Oszd meg másokkal is!
Mustra