Drasztikus hosszúságú szempillák olcsón, házilag

Az egyre híresebb, közel 12 milló Instagram követővel bíró, Dubajban élő divatblogger, Huda Kattan sajátos technikát fejlesztett ki, hogy dúsabbá, hosszabbá tegye szempilláit és ezt a trükköt meg is osztotta követőivel. Kattan gyakran készít sminktrükkös videókat, és ugyan nem állítjuk, hogy ez a vattapamacsos ügyeskedés tökéletes megoldás, de nyilván mi is ki fogjuk próbálni. Az egészhez nincs másra szüksége, mint egy sima szempillaspirálra (további jó eredmény eléréséhez egy átlátszóra is), közönséges vattapamacsra és egy „spooley”-ra, ami tulajdonképp nem más, mint  egy szemöldök kefe, ami erősen hasonlít a szempillaspirál szőrös fejéhez. (Ezzel formázható és festhető is a szemöldök, vagy akár az összeragadt szempillákat is remekül szét lehet vele választani, bármelyik drogériában beszerezhető.) 

A trükk egyszerű: először fel kell vinni a szempillákra az átlátszó spirált, meg kell várni, amíg megszárad, utána jöhet a sima fekete (színes) ugyanezzel a metódussal. És ezután jön a trükk: szét kell bontani a vattát és finoman bele kell forgatni a szemöldökkefét, hogy csak egész kevés vattát szedjen fel. Ezután végig kell húzni a szempillákon, majd jöhet az utolsó adag spirálréteg. Ha esetleg úgy találja, hogy ettől még mindig nem elég bizarr hosszúságúak szempillái, akkor ismételje meg újra a vattás ecsetezést, majd a festést. 

Az eredmény tényleg zseniális és igen, bőven természetellenes is. Azt nem tudjuk, hogy mennyire tartós a vatta a szempillán és talán veszélyes is lehet ez a módszer, mert ha a festékes vattaszálak bekerülnek a szembe, az nemcsak kellemetlen tud lenni, de ronda kötőhártyagyulladás is lehet a vége. De megígérjük, hogy kipróbáljuk a módszert, és illusztrálni is fogjuk, hogy mi mire jutottunk vele. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek