Ellepték a boltokat a magasított szárú cipők

Pár napja megmutattuk önöknek, hogy milyen ruhákat kapnak a férfiak tavaszra az üzletekben. Most úgy döntöttem, megnézem, milyen lábbelit vehet az, aki cipőboltok helyett az elvileg trendkövető fast fashion boltokból szerezné be a lábbelijét. Örülhet, aki szereti a sportos fazont, és még inkább boldog lesz az, aki a magasított szárért rajong. 

House

Az előző ruhakörképemhez hasonlóan itt is a House-zal kezdtem. A boltban elszórva találhatóak a lábbelik (kivéve az akciós részleget, ami egy helyre gyűjtve várja a vásárlókat), és többségében műbőr darabokat kapni 10-11 ezer forintért. A Nike hatása még mindig érezhető: több Roshe Runra hajazó, egyébként elég szomorúan kivitelezett modellbe is belefutottam. A félcipők egyébként annyira nem is néznek ki rosszul, viszont 11 ezer forintért már találni máshol is jobbat.

Cropp

Itt a nem akciós cipőket is egy helyre gyűjtötték, a ruházati kínálathoz hűen többnyire sportosakat találni és csak kevés van 10 ezer forint alatt. Érdekesek egyébként a fazonok, meg van bennük fantázia - több, mint a House-ban találtakban. A terepminta, műbőr és gyöngyvászon mellett még a filcanyag is dívik a Croppban idén tavasszal. 

H&M

A H&M cipőkínálata szezonok óta ugyanaz: egy brogue bőrbakancs, pár desert boot, egy fekete műbőr "ünneplős" cipő és néhány vászoncipő 3 ezer forintért - ez most sincs másképp. Ismerjük jól a forgatókönyvet, ehhez jönnek majd az espadrilles cipők bézs és kék-fehér színben, alig várjuk!

Reserved

A legunalmasabb kínálat talán a Reservedben volt: a cipők annyira jellegtelenek, hogy egy fehér fal is színesnek tűnik mellettük. Itt sem értjük, miért erőltetik annyira a magasszárú cipőket, de ha valaki bőr lábbelit szeretne férfiként, annak érdemes benéznie - bár 20 ezerbe kerülnek, de cserébe jól néznek ki. (Azt mondjuk nem értem, hogy az akciós részlegen miért kerül egy bokacsizma 15 ezerbe a leárazás utolsó napjain.)

Zara

A legnagyobb sokk a Zarában ért - egészen pontosan akkor, amikor megláttam az arany slipont olyan anyagból, amit a baleseteknél tekernek az emberekre, hogy ne hűljenek ki. Mivel alig 9 ezer forintba kerül, így elég sok minimágnáson viszontláhatjuk majd tavasszal - csak aztán el ne takarja a cipőt a földig érő, tunikának is betudható felsőjük! Egyébként itt is a szokásos fazonokat kapni (és természetesen rikító piros, illetve sötétkék színű magassszárú cipőt), de nekem régről elég rossz tapasztalataim voltak a Zara-cipőkkel: fél év alatt szétjöttek.

F&F

Kíváncsiságból benéztem az F&F-be is, mert a szokásos cipőkön kívül mindig van egy-két újdonság is: ezt most a párezres, Adidasra hajazó sportcipők jelentették. Még akadnak bakancsok télről, így ha esetleg fázós, akkor beszerezhet egy párral, ha pedig játszós cipőt keres, 3 ezerért már talál azt is.

Bershka

Az egyik legjobban tetsző cipőre a Bershkában találtam rá, de aztán a 12.995 forintos árcímke és a vásárlóközönséggel zárt térben három percnél tovább eltöltött idő kedvem szegte. Egyébként elég sok fajtát kapni itt is, amikre leginkább a Zara fiatalabb közönsége visz majd haza, hogy aztán megörökítse Instagramra a vörös Roshe Run-utánzatokat és a műbőr félcipőket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra