Többé nem vágják át kamu vintage cuccokkal

A használtruha-üzletekkel együtt eléggé kedveljük a vintage lelőhelyeket is, ahol rengetegszer futottunk bele már-már antiknak számító kincsekbe. A vásárlásokat gyakran félórás dilemma előzi meg (Vajon tényleg eredeti az adott darab? Egyáltalán márkásnak számít? Mit lehet róla tudni?), és nem történt ez másképp legutóbb sem, amikor egy Comtesse-táskát vásároltunk meg. Akkor csak utólag tudtuk megnézni, mit lehet tudni a márkáról – akkor bukkantunk a VintageFashionGuild oldalára, ami másodpercekkel később a könyvjelzőink között landolt.

Az oldalhoz nem árt némi angoltudás – igaz, a márkák időrendbe sorolt logóihoz nem igazán kell beszélni a nyelvet. A nyitóoldalon mindig van-egy két kiemelt tervező/divatház, ami viszont ennél is izgalmasabb, az a lentebb kiválasztható Label resources menüpont, ahol ABC sorrend szerint rendezve találja a márkákat. A példánknál maradva mi innen tudtuk meg, hogy ezt a bizonyos Comtesse-t 1929-ben alapították Németországban, a II. világháború után nevet változtatott és hogy még ma is gyártanak. De bőven akad itt információ a Diorról is (vezetőtervezői listával), és azt is megnézheti, hogy miként festettek a Dolce&Gabbana logói az 1990-es évektől napjainkig.

fashionguil
http://vintagefashionguild.org

Ezen kívül van még anyaglista is, amiből valószínűleg sokkal többet tudhat meg az akrilról és a pamutról, mint gondolta volna, de külön menüpontot kaptak a szőrök és a bőrök is – csak hogy tutira felismerje, melyiket vette. Ha érdekli a divattörténet, egészen az 1800-as évektől kezdve elolvashatja, miként változtak az öltözékek az évtizedek során – viszont akkor sem kell csalódnia, ha inkább fehérneműkisokost nézegetne. Van egy rossz hírünk is: a kalapkatalógusra még várni kell.

Oszd meg másokkal is!
Mustra