Menő vagy ciki a nagyisarkú cipő?

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a 2015-ös tavaszi szezon slágerét, a slattyogós papucsot, valamint a 2014-es tavaszán divatba hozott Birkenstockot, a kényelmes edzőcipőt és a csajos törpesarkút a kicsi és vaskos sarokkal megáldott nagymamás stílusú lábbelik és szandálok váltják majd a sorban 2016 első felében. Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy esélyünk sincs megúszni a stabil sarkakat, hiszen a legtöbb divatház mutatott be effélét a divathéten, és már kapható a fazon a webáruházak szezon előtti kínálatában, ahogy a divatrajongó Instagramozók is ilyen cipőben feszítenek a természetellenesen beállított fotóikon.

Bár örülnünk kellene, hogy a vezetőtervezők praktikus, minden alkalomra elsüthető és kényelmes cipőkben gondolkodtak az elmúlt években, azért nem teljesen egyértelmű számunkra, hogy ez a nagyisarok valóban elegáns és előnyös is egyben... Pedig a francia Chanel és az olasz Gucci, illetve a Dolce & Gabbana szerint is ilyen cipőkben fogjuk tölteni majd az évet, tehát ideje hozzászokni a gondolathoz és felmérni, hogy mégis mivel fogjuk majd viselni az általában maximum 6 centi magas sarkú cipőt, ami valóban jobb a hátunknak és csípőnknek, mint például egy magas tűsarkú vagy platformcipő – jegyzi meg a Huffingtonpost.com.

A boltok kínálatát elnézve nem kell messzire mennünk, ha mindenképpen beszereznénk egy ilyen darabot, a Chanel bézs-fekete nagyi szandijával szinte azonos cipőt árul a L'Oeil 20 ezer forintért, de hasonló forma a Mangóban és az Asosnál is kapható 9-15 ezer forint közötti áron. Szerencsére a Gucci szőrmével kibélelt, 318 ezer forintos csodáját még nem koppintotta le senki, inkább a hétköznapiasabb darabok vannak divatban a H&M-ben is, ahol 12.990 forintot kérnek egy nagyisarkú cipőért. Egy hasonló velúrcipő 25 ezer forintba kerül a hazánkban is elérhető Cos-nál.

Nézze meg azt is, hogy a fazont hogyan építették be a ruhatárukba az Insta-bloggerek, majd szavazzon, menő a kényelmes sarok vagy inkább cikinek találja a sem nem lapos, se nem magas sarkakat?

Dazielle Capricorn a szezon trendjeihez igazodva egy fehér nadrágszoknyával, fekete V-nyakkivágású felsővel és vékony sállal kombinálta a nagyisarkú ezüst cipőt. Azt, hogy miért ácsorog egy üres irodaházban, sajnos nem tudjuk megmagyarázni.

Danielle, a @weworewhat bloggere Current Elliot féle farmeringgel és gyárilag szakadt farmerrel viselte a bézs színű nagyisarkút, amit feltételezhetően Maryam Nassir Zadeh üzletében szerzett be.

Canadian tux * in @currentelliott and @maryam_nassir_zadeh

by Danielle (@weworewhat) által közzétett fénykép,

Az 1,2 millió követőt számláló Man Repeller bloggere a hatvanas-hetvenes évek stílusához igazította a bézs-fekete cipőt és egy kockás nadrágkosztümöt, kényelmes pólót és pomponokkal díszített, strandolós táskát passzintott szettjéhez.

It's Monday morning: do you know where your houndstooth is?

Man Repeller (@manrepeller) által közzétett fénykép,

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek