Elképesztő ütemben nőtt idén az Inditex

Bár nemrég arról írtunk, hogy százezren követelik az Inditex próbababáinak cseréjét, ez különösebb negatív hatással nem volt az eladásokra, ugyanis az idei évet is hatalmas forgalommal (és ezzel együtt profittal) zárja majd a többek között a Zarát, a Pull&Beart és a Bershkát is magában foglaló cég. 

Az idei év első felét (köszönhetően leginkább a Zarának) egymillió dolláros, azaz 275 millió forintos profittal zárta az Inditex, ami még mindig semmi ahhoz, hogy az október 31-ével záródó negyedévben is ekkora összeget termelt ki az óriás, írja a Fashionista. Februártól október végéig a profit 20 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – ez számszerűsítve 2,02 milliárd euró, azaz 636 milliárd forint. A nettó eladások 15 százalékkal nőttek, ezek összértéke 5,32 milliárd eurót, azaz 1685 milliárd forintot tesz ki. Mellékesen megjegyezzük, hogy Magyarország éves költségvetése ennek csupán a tízszerese.

GettyImages-453725947
Bloomberg / Europress / Getty

Összehasonlításképpen a H&M 5,6 milliárd dolláros (1540 milliárd forintos) eladásról és 817 millió dolláros (224 milliárd forintos) profitról számolt be a harmadik negyedévben. A különbség azért is érdekes, mert az árrésen kívül az is számít, hogy hány üzlettel terjeszkedik az adott vállalat: hiába nyitott az említett 9 hónapban 230 üzlettel az Inditex, a H&M még ennél is többet tervezett felavatni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra