Ez a menyasszonyi ruha még Kendall Jenneren is vicces

Hosszított fazonú blézer virág brossal.
Hosszított fazonú blézer virág brossal.Antonio De Moraes Barros Filho / Europress / Getty

Mi sem bizonyítja jobban azt, hogy Kendall Jennerre hivatalosan is A-listás szupermodellként tekintenek a szakmában, mint az, hogy ő zárhatta a hétfőn megtartott Chanel haute couture bemutatót a kaszinóvá alakított párizsi Grand Palaisban. Nehéz egyébként megmondani, hogy a Karl Lagerfeld által tervezett 2015-ös őszi-téli haute couture kollekció showján mely látványelemeket keltették a legnagyobb feltűnést, mivel a kifutó közepén a világ legismertebb hírességei (Julianne Moore, Rita Ora, Kristen Stewart és Lily Collins) kártyajátékoztak a modellek között.

De a celebekkel megtömött Art Deco stílusú kaszinó mellett kétségkívül a 19 modelltől és a hagyományoktól eltérő menyasszonyi ruhájától volt hangos a sajtó. A „Cercle Privé” névre keresztelt kollekció menyasszonyi ruhája ugyanis nem volt más, mint egy kétrészes, fényes anyagból készített nadrágkosztüm, amit leginkább a „military bride look” (katonás esküvői fazon) szóval lehetne jellemezni – írja a tüllfátyollal és arany gombokkal díszített együttesről a mirror.co.uk. A természetes szépségként emlegetett Jenner egyébként a többi modellhez hasonlóan újraértelmezett, fiús bubifrizurát kapott a mesterfodrászoktól, így még az is elképzelhető, hogy nemcsak a nadrágban való házasodás, de a túl rövid hajforma is divatba jön majd a közeljövőben.

Természetesen fátyol is járt a nadrágkosztümhöz.
Természetesen fátyol is járt a nadrágkosztümhöz.Catwalking / Europress / Getty

„Az ötlet onnan ered, hogy a legtöbb ikonikus blézer a huszadik században készült, ezeknek most elkészítettük a 21. századi változatát, mivel a 3D-s nyomtatás technikailag még nem volt lehetséges a kosztümök születése idején” – mondta Lagerfeld az új technológiáról, mellyel többek között a klasszikus hímzéseket, gyöngy rátéteket, szatén béléseket és a fonott bőröket értelmezte át. A 82 éves designer nem először provokál menyasszonyi ruhával, tavaly például az egyik kedvenc múzsájával, az állapotos Ashleigt Gooddal zárta a showt, előtte pedig a botrányokba előszeretettel beleálló Cara Delevingnen mutatta be a divatház férjhezmenős couture kreációját, bár azoknak a ruhakölteményeknek a mását nem tudtuk volna olyan könnyen beszerezni a fast fashion üzletekben, mint a Kendall Jenneren látott fehér nadrágkosztümöt. Ön mit gondol az androgün stílusú, dupla gombolásos, zsebes nadrágkosztümről? Szavazzon!

Lagerfeld általában kedvenc múzsáiból csinál menyasszonyt.
Lagerfeld általában kedvenc múzsáiból csinál menyasszonyt.Pascal Le Segretain / Europress / Getty

Szerintem...

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek