Háncstalpú cipők lepték el az üzleteket

Nemcsak lapostalpú divatpapucsokban és klumpákban tölthetjük a nyári szezont, hanem az évtizedek óta divatban tartott háncstalpú cipőben is, amit az aragóniai király hadserege már a XIII. században viselt. Az espadrillestore.com szerint a granadai régészeti múzeum tulajdonában van egy olyan darab is, aminek korát 4000 évre becsülik, de természetesen a Denevér-barlangban talált verzió egy nagyon primitív változata a most ismert háncstalpú cipőknek.

A lábbeli jó néhány átalakuláson ment keresztül, míg elnyerte mai formáját, a hatvanas években például Yves Saint Laurent csavart rajta egy nagyot és sarokkal, valamint bokapánttal látta el az ikonikus darabot, melyet olyan hollywoodi dívák tettek örökzölddé, mint Lauren Bacall és Rita Hayworth. Nézzük, milyen lapos, illetve sarokkal ellátott háncstalpú cipőket talál most az üzletekben!

Az egyik kedvenc webáruházunk, az Asos oldalán óriási a kínálat, itt átlagosan 7000-40.000 forint között mozognak az árak, egy virágmintás darabért 7729 forintot kérnek, míg a trendibb, flamingós, csipkés, állatmintás és csillámporos darabokért már 17-23 ezer forintot kell fizetni. A svéd H&M is felkészült háncstalpú cipőkből és szandálokból, itt egy tengerészcsíkos darab 5990 forintba, a flamingós 3990 forintba, egy púderrózsaszín éktalpú pedig 6990 forintba kerül. A farmeranyaggal behúzott szandálért már 8990 forintot kérnek a H&M-ben.

A többi fast-fashion üzlet is betárazott háncstalpú cipőből, a Mangóban 6995-21.995 forintba kerülnek ezek a darabok, az éktalpú cipő például 13.995 forintba, a tengerészcsíkos 6995 forintba, egy rojtokkal díszített bokacipő pedig 17.995 forintba kerül. A Zarában is hasonlóak az árak, a spanyol márkánál a kígyómintás éktalpú 14.995 forintba, a tengerészcsíkos cipő 9995 forintba, a klumpa pedig 17.995 forintba kerül. Nézze meg a galériában, hogy milyen háncstalpú darabok lepték el a piacot a szezonban!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra