Eszébe ne jusson zsírkrétával sminkelni

Míg az ókorban különböző bogyós növényekből készítették a rúzst és a "pirosítót", addig 2015-re a kekszből készített szempillaspirál mellett egy új őrület ütötte fel a fejét: vloggerek zsírkrétát és színes ceruzákat használnak a sminkjeik elkészítéséhez. Az írószergyártó Crayola a honlapján található Gyakran Ismételt Kérdések rovatát ki is egészítette: nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy ne használja a termékeiket sminkeléshez – olvasható a TheDailyDoton.

A "Crayola Makeup" kifejezésre keresve a Youtube közel 12 ezer videót talál: ezek között vannak visszafogottabb sminkek és olyanok is, amelyekhez egy általános iskola első osztályos tanuló technika csomagja is kevés. A legszomorúbb talán mégis az, amelyiken egy 3 éves gyermek "sminkeli" ki magát, a feltöltő szerint pedig a Crayolának ki kéne jönnie egy gyermekeknek szánt sminkkollekcióval.

A cégnek azonban mások az elképzelései. „Mint gyermekeknek szánt termékek gyártói, elkötelezettek vagyunk a biztonság iránt. Bár a termékeink éppen ezért nem mérgezőek, nem ajánljuk, hogy bárki rúzsként, tusként vagy bármilyen más sminktermékként használja őket. Nem e célból készültek és ilyen szempontból nincsenek is tesztelve" – olvasható a márka honlapján.

A TheDailyDot egyébként a kétmillió követővel rendelkező Rachel Levin videóját emeli ki, amit a mai napig több mint 1,6 milliószor néztek meg és amelyben színes ceruzákat használ a szemsminkje elkészítéséhez. Egyébként lehet, hogy velünk van a baj, de nekünk ez az egész roppant izzadságszagúnak tűnik és még csak nem is néz ki jól a végeredmény.

Azt nem tudni, hogy a Crayola nyilatkozattételét Levin videója inspirálta-e, viszont minden szépségvlogger jobban jár, ha a zsírkrétákat inkább a dobozában tartja és nem használja az egyébként érzékeny arcbőrén. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra