Nézze meg, hogy miben mentek férjhez a hírességek 50-60 évvel ezelőtt

Nemrég mutatták be a 2016-os tavaszi-nyári menyasszonyi ruhatrendeket, amin felbuzdulva a style.com szerkesztői összegyűjtötték, hogy milyen ruhakölteményekben mondták ki a boldogító igent a harmincas, ötvenes vagy éppen a hetvenes években ismerté vált hírességek. A szebbnél-szebb ruhák nagy részét természetesen még ma is szívesen viselnénk, hiszen a válogatásban szereplő darabok nagyrésze a mai napig nem kopott ki a divatból. Nézze meg a hajtás után, hogy miben ment férjhez egy windsori hercegnő 79 évvel ezelőtt és hogy hogyan festett Elizabeth Taylor, vagy éppen Audrey Hepburn a nagy napon!

Míg a windsori herceg és hercegné egy klasszikus szertartást tartott 1936-ban, addig Amerikában már divatban voltak a designer menyasszonyi ruhák, így Elizabeth Taylor egy Helen Rose által tervezett ruhában ment hozzá Conrad Hiltonhoz 1950-ben, Jacqueline Kennedy egy Ann Lowe kreációban házasodott be a Kennedy családba, Audrey Hepburn pedig egy Balmain darabban mondta ki a boldogító igent Mel Ferrernek. Grace Kelly igazi dívaként, egy Helen Rose ruhában ment hozzá a monacói herceghez 1956-ban.

A hatvanas években jól láthatóan már divatban voltak a merészebb esküvői ruhák, sőt senki nem döbbent le azon sem,ha valaki egy exkluzívabb fazonú vagy túl rövid kreálmányban állt az oltár elé választottjával. Ebben az évtizedben ment hozzá Catherine Deneuve a világhírű fotóshoz, David Baileyhez, Mia Farrow Frank Sinatrához, Priscilla Presley Elvis Presleyhez vagy Sharon Tate Roman Polanskihoz.

A hetvenes években sem maradtunk sztárlagzik nélkül, Mick Jagger 1971-ben vette el nicaraguai származású modell barátnőjét, Bianca Jaggert, aki egy nem mindennapi, mélyen dekoltált Saint Laurent összeállításban mondott igent a zenésznek. Kapósak voltak a rocksztárok, Faye Dunaway Peter Wolfot csábította az oltár elé, míg Lou Reed fejét Sylvia Morales, Ron Woodét Jo Howard kötötte be. Az egyik leggiccsesebb összejövetelt kétségkívül a Duran Duranból ismert Nick Rhodes és Julie Anne Friedman tartották 1984-ben. Nézze meg a galériában, hogy milyen szerelésekben házasodtak a gazdagok és szépek pár évtizeddel ezelőtt!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek