Nagyihaj az új őrület

Még csak most döntött úgy, hogy ombrére festi a haját? Akkor van egy rossz hírünk: többszörösen le van maradva a trendek terén. Év elején – eddig sikeresen – jósoltuk meg, hogy az átmenetes frizurák után a színes hajak is eltűnnek majd 2015-ben, és úgy tűnik, az utód is megérkezett, ami nem más, mint az ősz haj. Ez jó hír lehet többek között azoknak, akik életük traumájának élték meg az első színtelen hajszáluk felfedezését és vadul rohantak festékért a közeli drogériába.

A trend nemcsak a kifutók, de a celebek (például Kelly Osbourne, Lady Gaga és Rihanna) körében is népszerű, sőt: a #grannyhair hashtagre szűrve Instagramon egyre többször belefuthatunk a lóra felülő halandókba is. A dolog népszerűségét mutatja, hogy amikor a BoredPanda arra kérte az olvasóit, hogy osszák meg ősz hajjal készített szelfijeiket, a posztnak félmillió látogatója lett – és ez a szám egyre csak növekszik. Akadnak, akik ebbe is belemossák a dacos feminizmust: míg a férfiak esetében sokszor szexinek tartják az őszülő hajkoronát, addig a nőknél nem mindig a legvonzóbb tulajdonság a szürke frizura. Azt remélik, hogy most, hogy felkapták, sokkal "elfogadottabb" lesz társadalmilag.

PicMonkey Collage
Instagram / Tresemmeegypt / Getty Images / Instagram / sebnem76amira

Úttörőnek talán a női melleket kedvelő Jean Paul Gaultier-t hozhatnánk, aki a párizsi divathéten őszhajú modelleket küldött a kifutóra – a divatrajongók pedig hatalmas lelkesedéssel fogadták az üzenet, miszerint az idősebb manökeneknek sem kéne festeniük a hajukat. Sibi Bolan, a Hershesons kreatív színigazgatója azonban óva int. "Mindenkinek mérlegelnie kell a lehetőségeit, ami pedig még ennél is fontosabb, hogy a bőrtónusunknak megfelelő színt válasszunk" – nyilatkozta. "Arról se feledkezzünk meg, hogy az őszülési folyamatának i betűjére a hajvágás teszi fel a pontot. Ne hagyjuk ki ezt a lépést, hacsak nem akarjuk azt a látszatot kelteni, hogy mindent feladtunk az életben. A hamvasító sampon pedig kötelező eleme lesz a fürdőszobánknak – viszont ügyesen bánjunk vele, nehogy kékes-lilás árnyalatú legyen a frizuránk" – teszi hozzá.

Ön mit szól a trendhez? Ha már ősz (vagy az szeretne lenni) és imádja, hogy egyre többen mászkálnak majd ilyen hajjal, nyomjon a MENŐ gombra, ha viszont nem érti, hogy ez mégis mire jó, akkor irány a CIKI felirat!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (2700) (2432) Ciki!
Mustra