A Victoria's Secret nem tud budapesti boltjáról

A nem modellalkatúaknak beszóló Victoria's Secret (továbbiakban VS) bemutatóit minden évben milliók várják, a manökenek egy részének pedig kifejezetten az az álma, hogy egyszer valamikor végiglejthessen a márka karneváli hangulatot idéző kifutóján. Pár hónappal ezelőtt a budapesti Váci utcán figyelmesek lettünk egy Segway-jel közlekedő lányra, aki a közelben található Victoriashop nevű üzletet hirdette. A bolt pár méterre, a Régiposta utcában kapott helyet, a kirakata és facebookos profilképe szerint pedig eredeti Victoria's Secret termékeket árul.

"Városi" VS bolt legközelebb Angliában van, a környéken kizárólag reptéri üzleteik vannak, de erről később. Éppen ezért lepődtünk meg, hogy miért nem volt anno nagyobb hírverése annak, hogy végre Közép-Európában is megnyitották első, mindenki számára (repjegy nélkül) látogatható boltjukat. Kíváncsiak voltunk, honnan származnak a termékek és valóban eredetiek-e. E-mailben megkerestük a boltot és a Victoria's Secretet is: mindketten reagáltak, de egyikük később visszavonta nyilatkozatát.

Mi ez az egész?

A Victoriashop vezetője először simán válaszolt kérdéseinkre, majd mikor megemlítettük neki, hogy felvettük a kapcsolatot a Victoria's Secrettel, visszavonta nyilatkozatait és azt kérte, az ügyvédjén keresztül tegyük fel kérdéseinket. Meg is tettük, érdemi válasz viszont nem érkezett: először külföldi tartózkodásra hivatkoztak, végül összesen 11 napot vártunk a válaszra – hiába.

A Victoria's Secret viszont készségesen és gyorsan válaszolt. Náluk először csak arról érdeklődtünk, hogy van-e Budapesten VS bolt. "Sajnálattal közöljük, de Magyarországon nincsen üzletünk" – érkezett a válasz, majd kedvesen felhívták a figyelmünket a nemzetközi szállításra és annak feltételeire. Ezután elmondtuk, hogy most kicsit összezavarodtunk, mert láttunk egyet – közvetlenül a forgalmas bevásárlóutca mellett. Csatoltuk a bolt honlapján található, üzletről készült fotókat, illetve a termékeket bemutató Instagram-profiljukat, és arra voltunk kíváncsiak, tudnak-e segíteni abban, hogy ezek valódi vagy hamisított termékek-e. "Az egyetlen hivatalos, engedéllyel rendelkező üzlet Budapest repülőterén található" – olvashattuk a tömör válaszban.

Vs Bugyi *

A photo posted by @victoriasecret.budapest on

Amerikában olcsóbb

Kíváncsiak voltunk arra is, vajon milyen árakkal dolgoznak az üzletek. Fontos: nem konkrét termékeket, hanem terméktípusok árait hasonlítottuk össze, mert nem ugyanaz a kínálat a VS webshopjában és a pesti üzletben. (A Victoriasecret.com oldalon dollárban található árak esetében 280 forintos árfolyammal számoltunk.)

A Victoriashopban bugyikat 3-7 ezer forint közötti áron vehetünk, a VS-nél pedig tangákatbugyikat és nagyialsókat 2300-7800 forintért kínálnak. Utóbbinál a legolcsóbb bikini 22 ezerbe, a legdrágább 26 ezerbe kerül. A Régiposta utcai üzletben 29.990 forintot kérnek egy semmi extra kétrészesért. Pólót a VS-től 5600-ért rendelhetünk (egy drágább darabért már 16.800-at is elkérhetnek), itthon kábé 9900-ért juthatunk hozzá egyhez, de láttunk leárazott atlétákat is 3990 forintért. A hálóingek közül a VS-nél 14 ezerbe kerül a legdrágább, a Victoriashopban pedig 19.990 forintért kapunk egy hosszú pamutpólóra emlékeztető darabot. Ha pamutsortra vágyik, az V. kerületi boltban 6990 forintot kell otthagynia, a netes rendelésnél pedig egyet 8400-ért, kettőt pedig 11.000-ért hozhat el. A farmersortok a VS-nél egységesen 9500-ba kerülnek, az említett üzletben 16.990-ba került az az egy darab, amit láttunk. Melltartót már 6400-ért rendelhet (a legdrágább is 11 ezer), a Victoriashopban 19.990 forintot kérnek egyért. 

Általános infó: a VS-nél a szállítás kicsit húzós (7800 forinttól indul), ezért érdemes összeállni barátokkal-kollégákkal, illetve ami még jó hír, hogy több termék esetében két darab rendelése esetén kedvezményt adnak. A Victoriashop kínálata elég kicsi, ahogy az üzlet is, leginkább a szerencsén múlik, hogy talál-e a méretében olyan melltartót, ami tetszik is: 80B-s mellre például alig pár darab volt kapható, de bugyikból kicsit változatosabb a kínálat. A VS honlapján frissebb, bővebb a kínálat, mint a pesti üzletben, ahol ráadásul nincsenek a melltartók és bugyik szettbe rendezve.

Mi a tanulság?

Ha valaki fehérneműt szeretne, nyugodtan menjen a Victoriashopba, ha viszont hivatalos VS forgalmazótól szeretne vásárolni, egész biztosan eredeti Victoria's Secret termékeket, azokat rendelje meg online, vagy látogasson meg egy külföldi boltot. A Victoria's Secret honlapján található üzletkeresőnek ne dőljön be, ugyanis legközelebbinek egy angliait dob fel: a reptéri boltokat nem mutatja, pedig a Liszt Ferencen és a bécsi repülőtéren is van üzletük. A lenti galériában megnézheti, milyen termékeket árulnak a Régiposta utcában, ide kattintva pedig megnézheti, milyen egy magyar VS bemutató (nem, nyomokban sem emlékeztet a londonira)!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra