Már megint koppint a Zara?

A Fashionista.com szúrta ki, hogy a koppintásairól elhíresült Zara 2015 tavaszára a Moschinóéhoz nagyon hasonló pulóverrel rukkolt elő. Minden divatkövető nő retinájába beéghetett Jeremy Scott Barbie-tematikájú divatbemutatója, mely után garantált volt, hogy idén tavasszal a legtöbb fast fashion üzlet közönséges pinkben fog úszni, hisz Scott-ot szokás koppintani.

Nem is kellett sokat várnunk, hogy megjelenjen az első Barbie-s ruhadarab, hol máshol, mint a Zarában: igaz, nem Moschino feliratok úsznak ferdén a pulcsin, és nem is pink az alapszín, de az inspirációs forrást illetően nem sok kérdés merül fel az emberben. Vagy ön szerint ez egyáltalán nem durva?

Akkor nézze meg a 2014 tele óta kapható kifordítható táskákat! Mikor először megláttuk őket a Zara honlapján, elképedtünk az ötlet láttán: hogy eddig miért nem jutott senkinek eszébe a belül piros kívül fekete shopper? Hisz szuper!

Aztán szembejött velünk a szezon legmenőbb lajháros reklámja, mely a Mansur Gavriel márkához tartozik, és akkor esett le: esélyes, hogy nem a Zara tervezőinek jutott először eszébe a kétszínű táska és sima replikákról van szó. Merthogy a luxustáskákban utazó Mansur Gavriel a belül élénk színű, kívül barnás, bézs és fekete táskáiról lett híres és nagyon kedvelt a nyugati divatmániások körében. Egy bőr shopper náluk 455 euróba (139 ezer forint) kerül, ami azért egész más kategória, mint a Zara 9995 forintos ára.

Mit szól ehhez?

A hasonlóság amúgy döbbenetes, de a minőségi különbség is: a 7-es buszon láttam egy nőnél a Zara kifordítható verzióját és nem csak a műbőr minősége csapnivaló, hanem a kivitelezés is, mert úgy tűnik, némi hordás után már leharcoltan néz ki ez a fast fashion kiegészítő – lehet, hogy az illető köveket cipelt benne hónapok óta, attól kopott meg a táska, akárhogy is, én nem adnék érte még 9995 forintot se. Amúgy nem csak a Zara ment rá a Mansur Gavrielre, hanem a Forever21 is, de ez a márka nálunk nem kapható.

A Zara TRF részlegen az új, tavaszi kollekcióban jelent meg egy érdekes hátizsák, egy semmi extra, bézs színű, hasítottbőr darab, 17.995 forintos áron. Egy hibája azért van: a fazonja nagyon-nagyon hasonlít a Mansur Gavriel tavaszi zsákjainak fazonjához. Kínos. Vagy ön szerint nem és már rohan is a Zarába megvenni a dizájnertermékekhez hasonló, olcsóbb verziót? Nézze meg a galériában, mire vadásszon/ mit bojkottáljon, aztán szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra